Norman Thavaud, en un dels vídeos del seu canal de Youtube "En Norman fa vídeos"

Detenen el popular youtuber francès Norman acusat de violació i corrupció de menors

Norman Thavaud, de 35 anys, té 12 milions de seguidors a Youtube, i l'investiguen per haver-se aprofitat de l'admiració que desperta en les seves seguidores

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, la policia de París ha detingut el tercer youtuber més popular de França, Norman Thavaud, de 35 anys, acusat de violació i de corrupció de menors.

La notícia l'ha avançada el diari Liberation i l'ha confirmada la Fiscalia de París a altres mitjans, que han precisat que l'han interrogat en el marc d'una investigació de la brigada policial de protecció de menors.

Aquesta investigació hauria començat el gener i de moment hi hauria sis dones joves que l'haurien denunciat.


Acusacions vagues del youtuber més famós

Les primeres sospites sobre Thavaud, que té un canal de vídeo a Youtube anomenat "Norman fa vídeos" amb gairebé 12 milions de seguidors, van aparèixer el 2018.

Llavors, el youtuber més famós de França, Lucas Hauchard, anomenat Squeezie, va afirmar a Twitter que alguns col·legues seus "s'aprofitaven" d'algunes seguidores, fins i tot proclamant-se feministes:

"Els youtubers que us aprofiteu de la vulnerabilitat psicològica de les joves seguidores per aconseguir relacions sexuals us diemque la veritat sempre acaba per esclatar."

 

Squeezie no va acusar ningú en concret, i va comminar els al·ludits a deixar d'aprofitar-se, però va disculpar-se després de l'allau de denúncies posteriors, que van acabar en no res.


"Vaig caure fàcilment en el parany"

Però, dos anys més tard, Maggie Desmarais, seguidora de Thavaud del Quebec, al Canadà, va denunciar que el youtuber l'havia pressionada el 2018, quan era menor, perquè li enviés fotos i vídeos seus de caràcter sexual.

Va posar una denúncia judicial, però també una de mediàtica, amb una entrevista al portal d'internet Urbania, en què va acusar Norman d'haver-la fet entrar "en un joc poc saludable de vincle emocional":

"Jo era jove i l'admirava, i vaig caure fàcilment en el parany."

Norman Thavaud al festival de Canes, el maig del 2015 (Wikipedia - Georges Biard)

Acarament amb Desmarais aquest dimarts

Després de l'entrevista de Desmarais, altres noies es van animar a denunciar Norman acusant-lo d'haver-se aprofitat de la seva fama per pressionar-les, i el cas va anar creixent.

Ara acusen el youtuber d'haver violat un mínim de 5 noies, algunes de les quals eren menors d'edat en el moment dels fets.

Segons el diari Liberation, Maggie Desmarais ha viatjat del Canadà a França per testificar contra Thavaud, i està previst que aquest dimarts hi hagi un acarament judicial entre els dos.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialXarxes socials Assetjament sexual França
Anar al contingut