Els investigadors van constatar que els dos aparells tenien instal·lat un programari per gestionar remotament les càmeres web (Mossos)
Els investigadors van constatar que els dos aparells tenien instal·lat un programari per gestionar remotament les càmeres web (Mossos)
Vallbona d'Anoia

Detenen un venedor d'ordinadors de segona mà per espiar remotament amb les càmeres

Els ordinadors venuts tenien instal·lat un programari per gestionar remotament les càmeres web

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un venedor d'ordinadors de segona mà de Vallbona d'Anoia, de 45 anys, acusat de controlar remotament els aparells per fer fotos i vídeos. N'hauria fet d'almenys dues compradores.


La investigació es va obrir el 20 de gener, quan una de les víctimes va denunciar que algú la podria estar controlant per la càmera del seu portàtil. El setembre del 2019 la víctima va comprar dos portàtils al detingut, que es dedicava a vendre ordinadors reparats que recollia de les deixalleries. Un se'l va quedar ella mateixa i l'altre el va lliurar a una amiga seva.

El detingut es dedicava a vendre ordinadors reparats que recollia de les deixalleries (Mossos)
El detingut es dedicava a vendre ordinadors reparats que recollia de les deixalleries (Mossos)


Els investigadors van constatar que els dos aparells tenien instal·lat un programari per gestionar remotament les càmeres web. També van comprovar que, en el disc dur d'un dels portàtils, hi havia imatges i vídeos de la denunciant, de la seva parella i del mateix venedor, totes fetes amb la càmera del dispositiu sense el seu consentiment..

De fet, ho va descobrir ella mateixa poc després de comprar-los i va anar a una botiga on li van confirmar que tenia instal·lat un programa ocult que gravava vídeos i feia fotografies amb la càmera del dispositiu. Ràpidament es va posar en contacte amb la seva amiga i van constatar que també tenia instal·lat aquest programa al portàtil, amb fotografies seves que ella no havia fet.

Al detingut, de 45 anys, se l'acusa dels delictes de descobriment i revelació de secrets.

El cas continua obert i ara els Mossos investiguen la resta de dispositius que van intervenir a casa seva -una gran quantitat de telèfons i material informàtic- per saber si hi ha més víctimes. El que ja s'ha constatat és que l'home controlava des del seu domicili les càmeres de diferents dispositius que havia venut a tercers.

Els mossos investiguen la resta de dispositius que van intervenir a casa seva per saber si hi ha més víctimes (Mossos)
Els Mossos investiguen la resta de dispositius que van intervenir a casa seva per saber si hi ha més víctimes (Mossos)
ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicial
Anar al contingut