Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen una casa del carrer on vivia la jove assassinada (EFE)
Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen una casa del carrer on vivia la jove assassinada (EFE)

Detenen un veí de la professora morta a El Campillo, Huelva

El detingut, amb diverses condemnes, una per l'assassinat d'una dona, és el germà bessó de qui es creia que podia ser l'assassí

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimarts un veí de Laura Luelmo, la professora morta a El Campillo, a Huelva, segons informen fonts policials. Es tracta de Bernardo Montoya, germà bessó de qui es pensava que podia ser l'assassí.

El cadàver de Laura Luelmo, de 26 anys, el van trobar aquest dilluns després que la dona hagi estat desapareguda durant cinc dies. 24 hores després de localitzar el cos de la noia han detingut el presumpte autor de la seva mort.

Agents de la Guàrdia Civil han desplegat aquest dimarts un ampli dispositiu al carrer del poble on la jove vivia de lloguer. Fins a les tres de la tarda els agents han escorcollat el domicili de la noia i també els dels dos germans Montoya. les vivendes han quedat sota vigilància policial.

Bernardo Montoya està pendent de declarar davant del jutge, que ha decretat el secret de sumari.


Germans bessons

El detingut, Bernardo, i els seu germà bessó, Luciano, vivien molt a prop de la casa de la professora, al mateix carrer. El primer sospitós, Luciano Montoya, es va descartar que fos l'autor dels fets perquè el 12 de desembre, el dia de la desaparició de la jove, estava empresonat a Ocaña, a Toledo. La direcció de la presó li va concedir un permís el mateix dia que es va trobar el cos de Laura Luelmo amb senyals de violència.

Luciano Montoya té antecedents de violència contra les dones, concretament a Ocaña complia condemna per l'assassinat d'una dona i agressió a una altra. La policia també es va fixar en el seu germà, Bernardo, que ha estat detingut.

Bernardo, de 50 anys, també ha complert diverses condemnes. Una de 17 anys i 9 mesos per l'assassinat, l'any 1995, d'una anciana de 82 anys a la qual va abordar a casa seva, a Cortegana, i a qui va clavar diverses punyalades.

Després va complir 2 anys i 10 mesos per dos robatoris amb violència. Bernardo estava en llibertat quan va desaparèixer la jove. Havia sortit de la presó a l'octubre.

 

Efectius de la Guàrdia Civil al carrer on vivia Laura Luelmo (EFE)


Signes de violència

El cos de Laura Luelmo presenta un fort cop al cap, a més d'altres senyals d'aparent violència que ara s'han de contrastar amb l'autòpsia. Cal determinar si es tracta de signes de violència causats per l'agressió o un cop morta, per amagar el cos.

La jove assassinada treballava des de feia poc com a professora en un institut de Nerva, a pocs quilòmetres d'El Campillo, i acabava d'instal·lar-se al poble procedent de Zamora. Va sortir a córrer dimecres i no va tornar a casa.

Aquest migdia, centenars de persones s'han concentrat al centre de Zamora, on han fet un minut de silenci com a repulsa per l'assassinat.

 

Concentració de repulsa contra l'assassinat de Laura Luelmo a Zamora (EFE)


Telèfon mòbil

La investigació se centra a trobar el telèfon mòbil de Laura Luelmo, que ajudarà a reconstruir els moviments de la noia. L'últim contacte de l'aparell va ser a les 8 del vespre del dia que va desaparèixer, i la situa a 9 quilòmetres de casa seva, però en direcció contrària on s'ha trobat el cos.

Amb el dispositiu i el creuament dels senyals de telefonia la policia tindria més informació sobre les circumstàncies en què es va produir la mort de la noia.

Les pistes que proporcionin l'autòpsia i les proves d'ADN ajudaran a esclarir el cas.

ARXIVAT A:
PolicialAndalusiaGuàrdia Civil
Anar al contingut