Detenen un regidor del PP de Sant Vicenç de Montalt en un operatiu per estafa
Al regidor del PP li han confiscat cinc vehicles

Detenen un regidor del PP de Sant Vicenç de Montalt per un presumpte delicte d'estafa

Es tracta de Francesc Guillem, número 22 dels populars a Barcelona en les eleccions de diumenge

Actualitzat

Un dels detinguts en una operació policial per delictes d'estafa és Francesc Guillem, regidor del PP a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. L'alcalde d'aquest municipi del Maresme, el socialista Javier Sandoval, ho ha confirmat aquest divendres. Sandoval ha remarcat que aquesta detenció no té res a veure amb les finances de l'administració local.

Francesc Guillem és regidor de Governació, Comerç i Turisme des fa 4 mesos. Va presentar-se com a cap de llista en les eleccions municipals del 26 de maig. És conseller comarcal del Maresme i també va de número 22 a les llistes del PP per Barcelona per a les eleccions generals del 10N. La seva formació dona suport a l'alcaldia del PSC, al costat de Ciutadans i la CUP.

Francesc Guillem (a l'esquerra) en un ple de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Els Mossos van detenir Guillem aquest dijous després d'escorcollar una empresa de neteja que té a Arenys de Mar per un suposat delicte d'estafa. El regidor del PP, que és també empresari de la construcció, estaria relacionat amb quatre persones més que també van detenir en altres municipis. En l'operació se li han confiscat cinc vehicles.

L'alcalde ha dit que ha quedat sorprès per aquesta detenció i ha aclarit que tot s'emmarca en l'àmbit d'aquest membre del govern municipal.

"Els Mossos em van trucar i em van dir que estigui tranquil com alcalde perquè la situació que ha portat a aquesta detenció no té res a veure amb l'Ajuntament. És un tema d'àmbit privat. Estarà detingut aquestes 72 hores que tenen de tràmit per passar després a disposició judicial. A partir d'aquí estem esperant."

Javier Sandoval també ha explicat que si el jutge manté algun dels càrrecs a Francesc Guillem, el cessarà de manera immediata. En aquest cas, Guillem haurà de decidir si abandona l'acta de regidor.

El dispositiu dels Mossos es va fer aquest dijous a Barcelona, Banyoles, i localitats del Maresme com Sant Vicenç de Montalt i Arenys de Mar, i de la Selva, com Caldes de Malavella i Santa Coloma de Farners, amb cinc detencions i vuit escorcolls a domicilis particulars i empreses. El cas està sota secret del sumari.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'EsquadraPPEleccions generals 2019-10N
Anar al contingut