Pequín

Detenen un periodista d'Sky News a la Xina mentre feia un directe

A la Xina és força habitual que els reporters estrangers siguin interrogats o fins i tot detinguts per la policia. Però la detenció del corresponsal de Sky News és la primera que es fa en directe, en plena connexió per al noticiari del migdia de la cadena britànica.

RedaccióActualitzat
A la Xina és força habitual que els reporters estrangers siguin interrogats o fins i tot detinguts per la policia. Però la detenció del corresponsal de Sky News ahir a la nit és la primera que es fa en directe, en plena connexió per al noticiari del migdia de la cadena britànica.

El corresponsal d'Sky News Mark Stone i el càmera Andy Portch van passar tres hores en unes dependències policials fins que van ser alliberats.

Stone explica que en el moment de la detenció eren davant del Gran Palau del Poble, a la plaça de Tiananmen, i que es va referir a la revolta estudiantil del 1989. La policia els va dir que no portaven l'acreditació adequada.

La detenció va ser en directe i en el vídeo es pot veure com Mark Stone s'explica a càmera: "El que no crec que sàpiguen és que això ho estem passant ara a Londres. Es pensen que és alguna cosa que fem per després. I per això, de moment, ens estan deixant gravar, cosa insòlita. Hauria d'aclarir que en tot moment la policia ha estat totalment civilitzada amb nosaltres. Però, en tot cas, ens estan detenint... I ara no sé on som. Per mi, això també és completament surrealista."

Quan la Xina acaba de renovar la seva cúpula dirigent, escenes com aquesta posen en dubte la imatge d'obertura que Pequín intenta donar en assegurar que el país progressa en qüestions com els drets humans o la llibertat d'expressió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut