Exterior del col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, a Barcelona
Exterior del col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, a Barcelona

Detenen un monitor d'una escola de Barcelona, acusat d'abusos a una nena de 4 anys

L'home, que treballava al menjador i el pati d'un centre religiós concertat, està en llibertat amb càrrecs després de comparèixer davant del jutge

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns un monitor de l'escola Reial Monestir de Santa Isabel, de Barcelona, que, suposadament, hauria agredit sexualment una alumna de 4 anys d'edat.

La denúncia la va presentar la mare de la nena, que, segons explica el diari "La Vanguardia", havia notat que la seva filla estava "estranya". També havia trobat taques de sang a la roba interior de la criatura, que, al final, durant el cap de setmana passat, hauria explicat a la seva mare què li havia fet el monitor.

Quan va denunciar la suposada agressió a la seva filla, la mare va aportar un informe mèdic.

Fonts de la investigació han confirmat a l'agència EFE que dimarts, l'endemà de la detenció, el monitor, de 34 anys, va quedar en llibertat amb càrrecs després de comparèixer davant el titular del jutjat d'instrucció número 25 de Barcelona.

El monitor detingut ha estat apartat del centre escolar, fonts del qual han explicat que hi treballava contractat per una empresa que "des de l'any 2011 presta serveis de monitor per a menjador i pati".

L'escola també va activar el "Protocol d'ambients segurs i actuació immediata", informant l'empresa contractant del monitor i la Generalitat.

A més, en un comunicat adreçat a les famílies dels alumnes, firmat pel director del centre, l'escola defensa que "l'activació del protocol i una comunicació clara són imprescindibles per generar la cultura necessària per a la màxima protecció dels nostres menors i persones vulnerables". I explica que el monitor "comptava amb el preceptiu certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual".

 

Amb més de 1.300 alumnes, el col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, situat en el barri de Sarrià de Barcelona, és un centre concertat que, a la seva web, es defineix com "catòlic i trilingüe".

Pertany a la xarxa Regnum Christi, vinculada als Legionaris de Crist, que també té centres a Madrid, Sevilla i València i als cinc continents, sobretot Europa i Amèrica.

Regnum Christi es defineix com "un moviment eclesial internacional catòlic que busca la instauració del Regne de Crist en els cors i en la societat".

ARXIVAT A:
Pederàstia
Anar al contingut