El detingut es feia passar per jihadista per extorsionar empresaris (PNacional)
El detingut es feia passar per jihadista per extorsionar empresaris (Policia Nacional)
Madrid

Detenen un home que es feia passar per jihadista per extorsionar empresaris

Treia informació de les xarxes socials per amenaçar les víctimes d'incendiar els seus negocis o matar-los a ells i les seves famílies

Actualitzat

La Policia deté a Madrid un home que es feia passar per jihadista per extorsionar empresaris.

El detingut obtenia informació de les víctimes a través de les xarxes socials. Feia un seguiment previ dels seus moviments i també dels seus familiars.

 

Després s'hi posava en contacte per amenaçar-los d'incendiar els seus negocis o assassinar-los a ells i les seves famílies si no accedien a ingressar diners al seu compte corrent. S'identificava com a membre d'Al-Qaeda i utilitzava frases que s'associen al grup terrorista per espantar-los.

Es tracta d'un home de 43 anys de nacionalitat espanyola que te diversos antecedents policials, i de fet té pendents quatre ordres d'ingrés a presó per jutjats diferents.

La investigació es va iniciar arran de diverses denúncies, però se sospita que hi poden haver altres casos que no han estat denunciats. La investigació continua oberta perquè encara s'han d'analitzar totes les targetes de prepagament comissades. A partir d'aquesta informació s'intentarà localitzar aquelles víctimes que no s'han atrevit a denunciar els fets.

Les quantitats de diners que exigia als empresaris depenien del volum del negoci, però estaven al voltant dels 2.000 euros. Feia ingressar els diners en comptes bancaris associats a targetes de prepagament estrangeres.

Les trucades, que feia utilitzant frases en àrab o el soroll del carregador d'una pistola per atemorir les víctimes, adquirien molta credibilitat, i per això no el denunciaven, per por de repressàlies.

Un cop detingut el presumpte estorquidor, el jutge ha decretat el seu ingrés a la presó.

 

Anar al contingut