La Guàrdia Civil ha detingut l'home (Europa Press)

Una dona embarassada de nou mesos, assassinada per l'exparella a Toledo

L'home ha estat detingut per l'assassinat, també del nadó, en un mes negre en feminicidis

RedaccióActualitzat

Una dona de 32 anys embarassada ha estat assassinada amb arma blanca aquest dimecres a la nit a Escalona, a Toledo. El presumpte autor és la seva exparella, un home de 52 anys que ha estat detingut.

El nadó, que havia de néixer la setmana que ve i era fill de l'actual parella de la víctima, també ha mort.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha informat que l'assassinat s'investiga com a violència masclista. Si es confirma, el nombre de dones assassinades per violència de gènere pujaria a 47 l'any 2022 i ja serien 9 els feminicidis confirmats a Espanya aquest desembre, un dels pitjors dels últims anys.

"És insuportable. Estem en estat d'alerta masclista. Tots els esforços són necessaris", ha assegurat la secretària d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez Pam, a Twitter:

Aquest dijous al vespre s'ha convocat una concentració per condemnar l'assassinat de la dona, que tenia dos fills més, de 13 i 14 anys.

Segons afirma Europa Press citant fonts de la Guàrdia Civil, l'home detingut tenia antecedents per violència masclista, respecte a la mateixa víctima, per un cas del 2009 a Madrid. El jutjat de Móstoles va retirar l'ordre de protecció i les mesures cautelars contra ell.
 

On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut