Barcelona

Detenen dos guàrdies urbans per la mort de l'agent trobat cremat en un cotxe al pantà de Foix

Els detinguts són la parella de la víctima i un company seu de la Guàrdia Urbana de Barcelona

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte un home de 36 anys i una dona de 33 anys per l'homicidi d'un altre agent del cos el passat 4 de maig, en una pista forestal prop del pantà de Foix, al terme de Castellet i la Gornal, a l'Alt Penedès.

Els dos detinguts són agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, com la víctima. La detinguda és l'actual parella del guàrdia urbà calcinat.

El detingut és company de la mateixa unitatdel cos. Tots dos detinguts haurien tingut una relació sentimental en el passat que, pel que sembla, s'havia reprès d'amagat de la víctima.

Es dona la circumstància que la dona havia estat víctima d'un cas de pornovenjança dins del cos policial: un company de feina va difondre una foto sexual seva l'any 2008.  Aquests fets s'havien de jutjar justament aquest dilluns, però el judici es va ajornar fins a l'octubre arran de la investigació sobre l'aparició del cadàver. 

Ara, l'atenció dels Mossos d'Esquadra se centra a saber si l'homicidi hauria estat planificat i en quines circumstàncies es va produir. Està previst que, en les pròximes hores, els detinguts passin a disposició judicial. 

El que se sap dels fets

El 4 de maig, els Mossos van trobar les restes òssies d'un cos a l'interior del maleter d'un cotxe cremat. Gràcies al número de bastidor, van identifcar el propietari del cotxe i també víctima: un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La seva dona, també agent de la Guàrdia Urbana, li havia perdut la pista feia un parell de dies, segons va dir als Mossos d'Esquadra.

L'agent calcinat va ser suspès de sou i feina, acusat d'agredir un motorista que s'havia saltat un senyal de stop.

El presumpte agredit va retirar la denúncia i la suspensió cautelar va ser revocada. L'agent estava de baixa, esperant que es resolgués l'expedient administratiu.

 

Anar al contingut