Agents de la policia detenint l'home al seu domicili de l'Hospitalet de Llobregat (EFE)
Agents de la policia detenint l'home al seu domicili de l'Hospitalet de Llobregat (EFE)
L'Hospitalet de Llobregat

Detenen un home acusat de difondre propaganda jihadista a l'Hospitalet de Llobregat

L'home feia servir diferents comptes en xarxes socials per divulgar l'ideari de grups terroristes, sobretot de Daesh, segons el Ministeri de l'Interior

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut a l'Hospitalet de Llobregat un home acusat de difusió i propaganda jihadista. Segons informa el Ministeri de l'Interior, es tracta d'un pakistanès amb un "perfil radical", que feia servir diferents comptes en xarxes socials per divulgar l'ideari de diferents grups terroristes a Síria i l'Iraq, sobretot de Daesh.

El Ministeri de l'Interior afirma en un comunicat que "l'operació policial ha permès la neutralització d'un important element radicalitzador". Segons Interior, el seu modus operandi era penjar imatges molt dures de persones entre les quals nens mutilats; assegurava que havien estat assassinats per occident i per grups xiiïtes, i lloava els grups armats sunnites com Daesh que lluiten per establir un califat islàmic. La intenció final del detingut era convèncer els internautes que l'única via per ser un bon musulmà sunnita és la lluita armada i la jihad. Amb la publicació de vídeos i enllaços, l'home intentava crear entre els seus seguidors sentiments d'odi cap a les dones musulmanes occidentalitzades o que intenten reclamar els seus drets.

L'operació, que continua oberta, s'ha dirigit des de l'Audiència Nacional per part del titular del Jutjat d'Instrucció número 5, en coordinació amb la fiscalia.

Anar al contingut