Detenen un fals infermer que ja tenia antecedents per fer-se passar per policia
L'impostor havia treballat puntualment en diverses empreses d'ambulàncies (CCMA)
Terrassa

Detenen un fals infermer que ja tenia antecedents per fer-se passar per policia

El van descobrir per la denúncia del col·legiat autèntic i per les sospites d'una empresa que l'havia contractat

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 35 anys, veí de Mataró, que es feia passar per infermer i acreditava un número de col·legiat que no era seu. El van detenir a Terrassa el 16 d'octubre passat quan sortia de casa seva vestit amb l'uniforme de sanitari i es dirigia a una entrevista de feina. Està acusat d'intrusisme professional i falsedat documental


El número de col·legiat no era el seu

Uns dies abans de la detenció, el 9 d'octubre, la policia havia rebut la denúncia d'un home que exercia d'infermer i que, com a tal, estava col·legiat en el Col·legi d'Infermeria. Afirmava que una persona que no coneixia havia usat el seu número de col·legiat per treballar com a infermer. Ho va saber perquè una empresa d'ambulàncies havia contractat un presumpte infermer i, davant les irregularitats en el seu comportament, va comprovar que el número que havia facilitat corresponia a una altra persona.

Quan els investigadors van parlar amb l'empresa d'ambulàncies, el seu representant els va explicar que havien contractat un home com a infermer en un moment de gran volum de feina. El fals infermer havia facilitat un número de col·legiat que li havia permès començar a treballar.

L'empresa en va sospitar

Però l'empresa de seguida va començar a sospitar del nou treballador, perquè semblava que no coneixia bé la seva feina i perquè no parava de buscar excuses quan li demanaven la documentació que encara no havia entregat.

Finalment van fer comprovacions i van descobrir que el número de col·legiat era el d'una altra persona i que el seu treballador l'havia fet servir fraudulentament. Davant la insistència de l'empresa perquè acabés d'entregar la documentació, el fals infermer els va fer arribar el seu currículum i una fotocòpia de la fitxa col·legial, que, després de fer les comprovacions pertinents, va resultar que estava falsificada.

El detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Terrassa, que en li decretar llibertat amb càrrecs.

S'havia fet passar per policia

Els investigadors van saber que l'home, utilitzant el mateix número de col·legiat, no tan sols havia treballat amb aquella empresa d'ambulàncies, sinó també amb tres empreses més, sempre quan hi havia puntes de feina i durant pocs dies. Es dona la circumstància que l'home tenia sis antecedents per fer-se passar per policia i portar credencials falses per identificar-se.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicial
Anar al contingut