Sant Vicenç de Castellet

Detenen un excapellà acusat d'estafar gent gran i que tenia 3,5 milions en un traster

Almenys sis víctimes han denunciat que l'antic rector de Sant Vicenç de Castellet les havia convençut perquè li cedissin diners, joies, obres d'art i immobles

Actualitzat

Detingut l'excapellà de Sant Vicenç de Castellet acusat d'estafes milionàries, blanqueig de capitals, coaccions i delictes contra Hisenda.

De moment, els Mossos han localitzat almenys sis víctimes que haurien cedit al detingut diners, joies, obres d'art i immobles després que l'home es fes passar pel seu guia espiritual i es comprometés a fer-se càrrec d'elles fins a la mort.

Durant la investigació, la policia ha localitzat en un traster més de 3,5 milions d'euros i desenes de talles que utilitzava per enganyar les feligreses, demanant-los diners per restaurar-les.

 

Al traster que tenia l'excapellà s'hi han trobat 3,5 milions d'euros

 

Entre els objectes decomissats també hi ha un retaule de la parròquia de Sant Vicenç, d'on va ser rector entre 2006 i 2011. Al traster també hi havia joies provinents de les herències de gent gran, que suposadament s'hauria quedat.

La investigació a l'excapellà de Sant Vicenç de Castellet va començar arran de la denúncia d'una dona de 91 anys, que a l'agost va alertar que un home de la seva confiança, que l'ajudava des de la mort del seu marit, l'havia estafat i l'havia coaccionat perquè li donés 150.000 euros i diversos anells de diamants. A més, també va denunciar que va fer-li canviar el testament per posar-lo a nom seu.

 

 

El bisbat de Vic estudia presentar-se com a acusació

El fet que, entre els objectes que tenia l'home hi hagués patrimoni de la diòcesi fa que el bisbat estudiï exercir l'acusació popular, juntament amb altres diòcesis que també puguin haver-se vist afectades.

Quan el bisbat de Vic el va denunciar, l'any 2013, David Vargas va ser expulsat del clergat. L'home, però, continuava vestint-se de capellà per poder enganyar les víctimes.

 

Joies que s'han trobat al traster que tenia l'excapellà de Sant Vicenç de Castellet

 

ARXIVAT A:
Delictes econòmicsEsglésia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut