Bosses de marihuana preparades per vendre en una fotografia dels Mossos d'Esquadra
Els Mossos han ensenyat com tenien preparada la marihuana per vendre-la.
Barcelona

Detenen per tràfic de drogues els responsables d'una associació a favor del cànnabis

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut quatre persones per tràfic de drogues a Barcelona. Són els responsables de l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum. La policia sospitava que feien servir l'entitat com una coartada per vendre estupefaents. Els agents van registrar el 20 de gener el local de l'associació, situat al barri de la Barceloneta, i hi van trobar dos quilos de marihuana, diners i diversos estris relacionats amb la manipulació de la droga. Les substàncies intervingudes tenen un valor de mercat d'uns 7.000 euros. L'entitat estava inscrita legalment en el registre des del mes d'agost, però presumptament es dedicava a vendre marihuana en bossetes.

Actualitzat
Els quatre responsables de l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum, entre ells el president, han estat detinguts en una operació contra el tràfic de drogues.

Els detinguts presumptament utilitzaven el local de l'entitat, situat al barri de la Barceloneta, per subministrar marihuana a les persones que hi acudien per comprar-ne. Els Mossos i la Guàrdia Urbana de la ciutat van escorcollar el local el passat 20 de gener i hi van intervenir unes 200 bosses que contenien gairebé dos quilos de marihuana. Aquesta droga tindria un valor de mercat de 7.000 euros. A més, els agents també hi van trobar estris relacionats amb la manipulació de la droga com balances, assecadors, coladors i premsadors.

La policia va començar a vigilar aquesta associació a principis de gener, després un moviment de persones al voltant del local. Quan la policia els aturava, els trobava petites quantitats d'haixix per a l'autoconsum.

Segons expliquen els Mossos d'Esquadra, agents de la Guàrdia Urbana van entrar al local i van poder veure una gran quantitat d'una substància vegetal que presumptament era marihuana. Els responsables del local els van explicar que la seva entitat estava oficialment inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat. Asseguraven que no estaven cometent cap delicte ja que la fiscalia de Barcelona en tenia coneixement.

La Guàrdia Urbana va informar al Grup de Salut Pública de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Ciutat Vella, que van iniciar una investigació per tal d'aclarir els fets.

Els detinguts arran d'aquesta operació són tots veïns de Barcelona. Passaran a disposició judicial aquest dissabte.
Anar al contingut