Detenen per "organització criminal" 10 migrants que van saltar la tanca a Ceuta

Els acusen d'organitzar el salt massiu de la tanca de Ceuta a finals del mes de juliol

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut 10 persones acusades d'organitzar el salt massiu de la tanca de Ceuta a finals del mes de juliol. Són una desena d'immigrants, entre els quals, el considerat cap del grup, que ha oposat forta resistència a la detenció, segons la policia que era a primera hora del matí al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants de Ceuta, on s'allotjaven aquestes persones des de fa un mes.

Els acusen de pertinença a organització criminal, de lesions i d'atemptat contra agents de l'autoritat.

Les detencions s'han dut a terme després d'analitzar els enregistraments de les càmeres de seguretat de la tanca que separa la ciutat espanyola del Marroc i la pràctica d'"altres" diligències d'investigació.

 

 

El 26 de juliol, més de 600 persones van aconseguir saltar la tanca de Ceuta i una vintena d'agents de la Guàrdia Civil van resultar ferits. Segons fonts del cos policial, els migrants van utilitzar radials amb bateries i van llançar calç viva amb excrements i oli de bateries de cotxe sobre els agents.

El jutge que porta el cas ha decretat el secret de les actuacions.

La decisió arriba una setmana després que almenys 116 migrants més entressin a territori espanyol saltant la tanca que separa la ciutat autònoma de Ceuta del Marroc, coincidint amb el dia de la Festa del Sacrifici.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut