L'empresa on treballava la víctima
L'empresa on treballava la víctima
Madrid

Queda lliure l'exnòvio de la dona que es va suïcidar per la difusió d'un vídeo sexual

Es tracta del presumpte autor de la difusió del vídeo a l'empresa de la víctima, que s'havia entregat a la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat
L'exnòvio de la treballadora d'Iveco que es va suïcidar després de la difusió d'un vídeo seu amb contingut sexual ha quedat aquest dijous al vespre en llibertat sense càrrecs. Poc abans, l'home s'havia entregat a la caserna de la Guàrdia Civil a Mejorada del Campo, a Madrid. I tot seguit l'han traslladat a dependències de la Policia, que investiga el cas.

L'exparella de la víctima és el principal sospitós d'haver difós el vídeo fa aproximadament un mes, però després de declarar davant dels agents, l'han deixat en lliberat sense càrrecs. En cap moment l'havien detingut.

La dona, de 32 anys i amb dos fills, es va suïcidar després que les imatges arribessin a tots els seus companys de feina. El jutge investiga si s'ha comès el delicte de descobriment i revelació de secrets.

Un jutjat d'Alcalá de Henares, a Madrid, investiga el cas d'aquest suïcidi. De moment, el jutge ha acordat obrir diligències prèvies un cop les forces de seguretat li han enviat l'atestat amb les investigacions fetes fins ara sobre qui va gravar els vídeos i qui els va enviar o reenviar.

 

El presumpte responsable del vídeo és un company de feina amb qui la víctima va tenir una relació sentimental​


Divulgació del vídeo des de dins de l'empresa

La Policia ja estava investigant qui va començar i qui va col·laborar en la difusió de les imatges entre nombrosos treballadors de l'empresa d'Iveco de San Fernando de Henares.

El Codi Penal castiga amb un màxim d'un any de presó la difusió d'imatges privades sense autorització de la persona afectada.

Fonts de la investigació han indicat que no hi havia un vídeo, sinó cinc gravacions de contingut íntim. La seva divulgació hauria començat des de "dins de la mateixa empresa."

CGT Iveco va explicar que els vídeos es van gravar fa cinc anys i que quan es van compartir entre els companys, l'afectada es va dirigir a Recursos Humans de la companyia per explicar la situació. El departament li hauria aconsellat denunciar els fets, però ella va preferir no fer-ho.

El sindicat Comissions Obreres denunciarà Iveco davant la Inspecció de Treball per no haver activat el protocol d'assetjament sexual, i qualifica la mort de la dona d'accident laboral.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut