Detenen l'entrenador de la gossa Pocahontas per simular que l'hi havien robat
La policia d'Aranjuez troba Pocahontas en bon estat (Font: Fundación Bocalán)

Detenen l'entrenador de la gossa Pocahontas per simular que l'hi havien robat

L'entrenador havia amagat a casa la gossa, que estava preparada per ser entregada a una noia de 15 anys que va en cadira de rodes

RedaccióActualitzat

Detingut per denúncia falsa l'entrenador de Pocahontas, una gossa de suport per a persones amb discapacitat, que va dir que l'hi havien robat a punta de pistola. La Policia Nacional ha recuperat l'animal, que l'home tenia amagat a casa seva. La gossa estava preparada per ser entregada a una noia de 15 anys que va en cadira de rodes.

 

La Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social, que s'havia encarregat de la formació de Pocahontas, va demanar ajuda a través de les xarxes socials per recuperar l'animal. Fins i tot van oferir 800 euros de rescat. Des de la fundació han agraït la tasca de la policia i han explicat que ara tornaran a treballar amb l'animal perquè estigui preparat per "continuar la seva vida com a gossa d'assistència i companya d'una nena amb discapacitat".

 

Agents de la Brigada Local de Policia Judicial van començar a investigar la denúncia per aclarir els fets. Les gestions realitzades pels agents van permetre comprovar que l'individu no havia sofert tal acció delictiva, havent simulat la desaparició de l'animal.

Davant aquests fets els investigadors van arrestar l'individu com a presumpte autor d'un delicte de simulació de delicte i van recuperar l'animal, que es trobava amagat en el domicili de l'entrenador. Han explicat que Pocahontas es troba en bon estat físic.

A hores d'ara els agents continuen amb la investigació per poder determinar les intencions que tenia el detingut al presentar la denúncia falsa i no es descarta que se li puguin imputar altres fets delictius.

 

Un cas mediàtic

L'entrenador de la gossa hauria inventat que el dia 20 cap a les 11 hores quatre persones d'ètnia gitana van baixar d'una furgoneta blanca de marca Renault Express i dues persones li havien demanat diners mentre estava exercitant al gos.

Segons va denunciar davant la comissaria, en un moment donat, dues persones més van abordar per darrere, van treure una pistola i li van exigir la cartera, en la qual portava 60 euros i diversos documents. Sense donar més explicacions, també va confessar que es van dur a Pocahontas a la furgoneta i van marxar precipitadament de el lloc.

Des de llavors, la fundació Bocalán va començar la recerca de l'animal que tenia gairebé un any d'entrenament i anava a ser lliurat a l'endemà a una nena malaguenya de 15 anys amb discapacitat física, que feia tres anys que esperava aquest ajut.

 

Es va oferir un rescat econòmic de 800 euros per l'animal i van demanar col·laboració ciutadana per xarxes socials, el que va tenir molta repercussió mediàtica.

L'entrenador, fins i tot, va fer declaracions a alguns mitjans amb llàgrimes als ulls demanant que si us plau tornessin la gossa.

Anar al contingut