Mèxic

Detenen l'alcalde d'Iguala i la seva dona, implicats en la desaparició de 43 estudiants a Mèxic

Els dos detinguts, que tenien una ordre de cerca i captura, havien llogat una casa a prop de la capital federal i la seva propietària els va denunciar a la policia

RedaccióActualitzat

La policia de Mèxic ha detingut l'alcalde d'Iguala, José Luis Abarca, i la seva dona, María de los Ángeles Pineda, per la seva presumpta relació amb la desaparició de 43 estudiants a finals de setembre. Tots dos van fugir poc després de la desaparició dels joves i la fiscalia havia emès una ordre cerca i captura. Se'ls ha detingut en una casa d'Iztapalapa, una zona a prop de la capital del país. L'alcalde d'Iguala i la seva dona havien llogat la casa i la seva propietària els ha reconegut i ha avisat la policia. La recerca dels estudiants continua i, tot i que s'han obert diverses fosses comunes, encara no se n'ha trobat cap rastre.

A més del cas d'aquests 43 joves, els dos detinguts els acusen de l'assassinat de sis persones més d'Ayotzinapa, a l'estat de Guerrero, la zona on van desaparèixer els estudiants. El 26 de setembre, uns policies van tirotejar a Iguala els nois d'una escola rural per ordre, presumptament, del llavors alcalde, José Luis Abarca, que s'havia escapat amb la seva dona, i el secretari de Seguretat de la ciutat, Felipe Flores, considerats autors intel·lectuals dels fets. Aquella nit van morir sis persones, 25 van quedar ferides i 43 joves els van detenir i, posteriorment, els van lliurar al càrtel Guerreros Unidos, que es va encarregar de la seva desaparició, segons les investigacions de la fiscalia general de Mèxic.

En relació a aquest cas hi ha més de 50 detinguts. Entre els arrestats hi ha policies de la zona i membres del càrtel com el seu mateix líder, Sidronio Casarrubias, que va revelar que el seu grup entregava cada mes grans quantitats de diners a l'alcalde Abarca.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut