El detingut, tenyit de ros, havia canviat d'aspecte per evitar ser identificat (Policia Nacional)

Detenen el tercer fugitiu de la llista dels 10 més buscats per la Policia Nacional

Diego Darío González Ghersi tenia una ordre de detenció i ingrés a la presó des del febrer de l'any passat, després de ser condemnat per abusar sexualment de la filla

La Policía Nacional ha detingut a Sant Joan d'Alacant un dels 10 fugitius més buscats. És la tercera detenció d'aquesta llista que el cos ha fet en poc més de dos mesos. 

Diego Darío González Ghersi tenia una ordre de detenció i ingrés a la presó des del febrer de l'any passat, després de ser condemnat per abusar sexualment de la seva filla el 2008, quan la nena tenia cinc anys.

La seva localització ha estat "extremadament difícil", segon el comunicat policial, perquè Ghersi havia canviat d'aspecte per evitar ser identificat, respecte de la seva aparença anterior. 

A més de deixar-se barba i els cabells llargs, se'ls havia tenyit de ros. Feia servir lents de contacte de colors, plantilles per falsejar l'alçada i es va fer més tatuatges per ocultar els que ja tenia.

(Policia Nacional)

 

Des que la policia va publicar la llista del 10 més buscats el juny passat, els agents van rebre diverses informacions que van poder situar Ghersi a Alacant. Segons la investigació, el fugitiu canviava sovint de domicili i feia feines poc qualificades per subsistir, per viure sense cridar l'atenció, fins que es va poder ubicar el seu domicili a la localitat de Sant Joan.

Malgrat la dificultat per identificar-lo, pels grans canvis d'aspecte físic, aquest dimecres va ser detingut a les dues del migdia, segons l'informe policial. 


Una llista que s'escurça

Amb aquesta detenció, la llista de fugitius més buscats publicada per la Policia Nacional fa dos mesos i en què demana la col·laboració ciutadana, s'ha reduït de 10 a 7.

Tres detinguts des que la policia va publicar les imatges del 10 més buscats al juny (Policia Nacional)

Dos dies després de difondre'n les imatges, la informació d'un ciutadà va facilitar la primera detenció de la llista. L'1 de juny, la policia va detenir Manuel Bellido Moreno, considerat el principal falsificador de moneda d'Espanya. Se'l reclamava des de vuit jutjats, inclosa una ordre d'extradició internacional. 

Una setmana més tard, el 9 de juny, van detenir Luis Martínez Calleja, de 29 anys, autor de diversos robatoris i que s'havia escapat de la presó d'Alcalá-Meco aprofitant un trasllat a l'hospital.

ARXIVAT A:
Policia Nacional
Anar al contingut