Detenen el sospitós de matar 8 homes a Bilbao després d'entregar-se i negar els fets

Al detingut, de 25 anys, se'l busca per l'assassinat de vuit homes amb qui hauria contactat a través d'una app de cites

Actualitzat

Detingut l'home buscat per l'assassinat de vuit homes amb qui contactava a través d'una aplicació de cites, segons han avançat EITB i El Correo.

El jove s'ha entregat aquest dijous a dependències policials, i l'Ertzaintza l'ha detingut. El sospitós, però, nega els fets.

Aquest dijous la imatge de la fitxa policial del sospitós s'ha difós a través de la xarxa. En veure la seva fotografia als mitjans de comunicació com a presumpte homicida, s'ha presentat voluntàriament a dependències de l'Ertzaintza amb la intenció de "col·laborar" en el cas.

L'Ertzaintza l'ha detingut per aclarir els fets i avançar en la investigació dels homicidis.

Denunciat per una víctima que va sobreviure

La policia basca treballa amb la hipòtesi que el sospitós coneixia les seves víctimes a través d'una aplicació de cites, quedava amb ells i se les enginyava per acompanyar-los a casa.

Allà, els drogava amb alguna substància estupefaent per aconseguir les seves dades bancàries. Se sospita que, posteriorment, els ofegava.

Un home que hauria sobreviscut a l'atac va presentar una denúncia que ha estat clau per a la investigació. El sospitós s'hauria deixat una motxilla amb èxtasi i documents a casa del supervivent. Entre la bossa i el testimoni del supervivent, se l'ha pogut identificar.


Investigacions també al País Valencià i a Madrid

Dels vuit crims amb els quals es relaciona el sospitós, quatre es van produir entre el setembre i l'octubre de l'any passat i actualment es troben als jutjats. Els investigadors, però, creuen que podria estar relacionat amb quatre crims més, que en un primer moment es van considerar morts naturals.

A més, també hi ha investigacions al País Valencià i a la Comunitat de Madrid.

El sospitós, Nelson David M.B., de 25 anys, havia estat detingut per estafa l'any 2019 a Biscaia.

 

ARXIVAT A:
PolicialPaís Basc
Anar al contingut