Guaidó i Zambrano durant un acte oficial (Reuters)
Guaidó i Zambrano durant un acte oficial (Reuters)
Caracas

Detenen el número dos de Guaidó per participar en l'alçament fallit contra Maduro

La justícia veneçolana retira la immunitat parlamentària de deu diputats per la seva implicació en l'intent de cop d'estat

RedaccióActualitzat

El Servei d'Intel·ligència de Veneçuela, lleial al president Maduro, ha detingut aquesta nit Edgar Zambrano, vicepresident de l'Assemblea Nacional i número dos de Juan Guaidó.

Zambrano és un dels deu diputats a qui el Tribunal Suprem i l'Assemblea Constituent han retirat la immunitat parlamentària per haver participat en l'alçament fallit del 30 d'abril. A tots ells els acusen de traïció a la pàtria, conspiració, rebel·lió i instigació a la insurrecció.

Diosdado Cabello, president chavista de l'Assemblea Constituent, ha dit que el poble veneçolà "està cansat" de l'actitud dels opositors. Ha explicat que, en el moment de la detenció, Zambrano s'ha negat a baixar del vehicle i que, finalment, l'han hagut de traslladar en una grua. I ha afegit que el cotxe del vicepresident de l'Assemblea Nacional "hauran de rentar-lo completament, desinfectar-lo i treure-li les males olors."

 

Una grua s'emporta el vehicle de Zambrano amb ell dins (EFE) 


Cabello també ha dit que Zambrano portava a sobre 9.000 dòlars en efectiu. Ha assegurat que "tindrà el seu judici com estableix la llei, i que cadascú assumeixi la seva responsabilitat".

Sobre Guaidó, el dirigent chavista ha comentat que ningú es desesperi ja que "quan el teu enemic està cometent errors" és millor, segons Cabello, "no interrompre'l". "Deixa que continuï cometent errors i nosaltres ho anirem anotant", ha afirmat.

 

Guaidó alerta que Maduro pretén tancar el Parlament amb la detenció massiva de diputats (Reuters)​ 


Guaidó: "És un segrest"

L'autoproclamat president del país, Juan Guaidó, ha qualificat de segrest la detenció del vicepresident primer de la cambra. En el seu compte de Twitter, Guaidó avisa que Maduro té la intenció de tancar l'Assemblea Nacional, amb la detenció de molts dels seus diputats.


Davant la situació de la crisi veneçolana, Donald Trump es mostra frustrat pels pocs avenços de l'estratègia per derrocar Maduro. Segons informa The Washington Post, el president nord-americà se sent enganyat perquè creu que el seu entorn va subestimar el president veneçolà i acusa el seu assessor John Bolton de voler-lo ficar en una guerra.

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro Juan Guaidó
Anar al contingut