Enrique Tarrio, en una concentració dels Proud Boys a Washington (Reuters/Jim Urquhart)

Detenen el líder dels Proud Boys, un dels grups d'ultradreta que dona suport a Trump

Enrique Tarrio, acusat de destrucció de la propietat i de possessió de carregadors d'armes de foc, ha estat detingut a 48 hores de la la manifestació de suport a Donald Trump

Actualitzat

Enrique Tarrio, líder del grup d'extrema dreta Proud Boys (Nois Orgullosos) dels Estats Units, ha estat detingut aquest dilluns a Washington, abans que participés dimecres en una protesta massiva de suport al president sortint dels EUA, Donald Trump.

La policia local l'ha detingut després de cremar una bandera amb el lema "Black Lives Matter", que havia retirat d'una església freqüentada majoritàriament per afroamericans dies abans, en una altra manifestació per denunciar el que consideren un frau electoral. Tarrio ha estat acusat de delictes de destrucció de la propietat i també d'altres càrrecs per possessió de carregadors d'armes de foc.

Membres dels Proud Boys durant una manifestació a Washington en suport a Donald Trump el 12 de desembre (Reuters/ Jim Urquhart)

Les autoritats de Washington ja havien advertit els seguidors de Donald Trump que estava prohibit portar armes, sense llicència local, en les protestes d'aquesta setmana contra la certificació del Congrés de la seva derrota electoral.

Milers de partidaris de Trump, inclosos alguns grups nacionalistes d'extrema dreta, havien estat convocats a la capital dels Estats Units per denunciar el "frau electoral" que va donar la victòria a Joe Biden en les presidencials dels EUA.

Membres dels Proud Boys en una concentració de suport a Donald Trump a Washington el 13 de desembre (Reuters/ Jim Urquhart)

Setmanes abans, al novembre i desembre, diverses manifestacions dels partidaris de Donald Trump havien xocat amb altres protestes de grups antifeixistes i antiracistes del moviment del moviment Balck Lives Matter.

El col·lectiu Proud Boys és una de les organitzacions conservadores i d'ultradreta que donen suport a Donald Trump. Es tracta d'un grup format només per homes i vinculat al supremacisme blanc. Segons l'Anti-Defamation League dels EUA, aquesta formació és considerada misògina, islamofòbica, transfòbica i antiimmigració, amb proclames antisemites i racistes.

ARXIVAT A:
Extrema dretaEstats UnitsTrump Eleccions Estats Units
Anar al contingut