Detenen el cunyat de Rita Barberà per corrupció
Corbín està acusat del cobrament de comissions il·legals

Detenen el cunyat de Rita Barberà acusat de corrupció

La Guàrdia Civil investiga José María Corbín pel suposat cobrament de comissions per l'adjudicació d'obres públiques a l'Ajuntament de València

Quim BalaguerActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut l'advocat José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa de València Rita Barberà, en el marc d'una investigació sobre corrupció en l'etapa del PP a l'Ajuntament de la capital valenciana.

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil ha fet aquest matí una vintena d'escorcolls en dependències del consistori, empreses i habitatges de València.

L'operació, ordenada per la Fiscalia Anticorrupció, investiga el possible cobrament de comissions a canvi de l'adjudicació d'obres a l'Ajuntament de València en l'època en què el PP estava al capdavant del consistori.

A més de José María Corbín, aquest matí s'han fet altres detencions d'empresaris i funcionaris municipals que també estan sent investigats per delicte fiscal, blanqueig de capitals, malversació, tràfic d'influències o suborn.

Ela agents de la Guàrdia Civil investiguen els rebuts de factures d'empresaris que haurien participat en el pagament d'aquestes comissions a Corbín, i no es descarta que en la trama apareguin més implicats.

El cunyat de Rita Barberà, morta el novembre del 2016, era també l'advocat de l'exsecretària del grup popular a l'Ajuntament de València Mari Carmen García-Fuster, processada en el marc d'una investigació per blanqueig de capitals i delicte electoral.

 

Saqueig de les arques públiques


Després de saber-se la detenció de Corbín, la primera tinent d'alcalde de València, la socialista Sandra Gómez, ha acusat el PP de representar el pitjor passat de la ciutat:

"Molt em temo que estem davant d'un nou cas de saqueig de les arques públiques per a benefici no només dels seus representants sinó del mateix partit. El PP representa el pitjor passat de la nostra ciutat, al qual ningú no vol tornar."


En canvi, la presidenta del PP al País Valencià i candidata del partit a la Generalitat, Isabel Bonig, ha afirmat que tota la gent que està sortint i els noms que se citen en l'operació de la Guàrdia Civil no formen part del PP ni són al PP.

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióPaís Valencià
Anar al contingut