Dues persones ensenyen el certificat covid
Els detinguts van inscriure 2.200 persones no vacunades al registre oficial
Madrid

Detenen dos sanitaris de l'Hospital La Paz per falsejar les vacunes de famosos

Entre els clients de la xarxa que hauria facilitat 2.200 certificats covid i proves PCR falsos hi hauria Omar Montes i Verónica Echegui, entre d'altres

RedaccióActualitzat

L'operació policial contra la xarxa que va facilitar certificats covid i proves PCR falses a famosos i delinqüents s'ha tancat amb quatre detencions més, i en són 15 en total.

La Policia Nacional ha detingut una infermera i un auxiliar d'infermeria de l'Hospital La Paz, de Madrid, que presumptament van registrar 2.200 falsos vacunats.

Juntament amb ells, han detingut dues persones més que, suposadament, actuaven com a cobrador i intermediari entre els sanitaris implicats i la xarxa de clients. El primer rebia els diners a través d'aplicacions per fer transferències a l'instant i el segon posava en contacte els sanitaris i la trama formada per persones de diversos entorns delictius de Madrid.

Aquesta és la quarta i última fase de l'operació, que es va destapar al gener i que la policia va batejar com a Jenner. Les últimes detencions s'han fet entre la setmana passada i aquesta.


Van robar claus d'accés de companys

Segons la policia, els dos treballadors de La Paz s'encarregaven d'introduir els clients al Registre Nacional de Vacunació.

El preu variava en funció de les dosis de la vacuna que sol·licitaven els demandants, que no havien de trepitjar cap centre mèdic per aconseguir el certificat covid. Pagarien entre 200 i 1.000 euros pel certificat, a través de criptomonedes. I 50 euros per una PCR negativa.

Per poder fer el registre al sistema, van robar les claus d'accés personal d'altres treballadors de l'hospital i les van fer servir durant uns quants mesos, segons els investigadors.

Dues persones ensenyen el certificat covid
Els detinguts van inscriure 2.200 persones no vacunades al registre oficial (Europa Press/Eduardo Sanz)

Entre els detinguts hi ha una infermera que ha negat els fets i ha afirmat que li van robar les claus. D'entrada, els agents van constatar la inscripció fraudulenta de 1.600 vacunats. En una altra fase, se'n van detectar 600 més.

També hi ha una dona que captava empresaris, persones antivacunes o negacionistes.


Omar Montes i Verónica Echegui, entre els suposats clients

A la llista de clients investigats hi ha noms com el del cantant Omar Montes, que ho va negar tot, i l'actriu Verónica Echegui, guanyadora d'un Goya al millor curtmetratge de ficció per "Tótem Loba". També hi hauria Álex García, parella seva i actor; Abraham García, concursant del programa de televisió "Supervivientes" el 2014 o el tenista australià d'ascendència espanyola Álex de Miñaur.

Entre els investigats també hi ha Ana María C., coneguda com "la Reina de la Coca", perquè en un any va vendre 100 quilos d'aquesta droga, o un lladre encastador d'aparadors i especialista en caixes fortes conegut com "el Moli", i altres delinqüents que utilitzaven el mateix mètode d'assaltar aparadors, coneguts com "el Troll" i "el Bosco".

Fonts de la investigació també informen que a la llista hi hauria seguidors ultres del Barça i el Reial Madrid. En concret, Ricardo M., integrant dels Boixos Nois condemnat per homicidi i tràfic de drogues.

També hi hauria gent del cinema, la música, l'esport i les finances.

 

ARXIVAT A:
PolicialCovid-19Certificat Covid
Anar al contingut