Mariona Baraldés i Santi Llagostera
Mariona Baraldés i Santi Llagostera
Ripoll

En llibertat els dos regidors de la CUP investigats pel tall al Coll d'Ares del 8N

Els Mossos els havien detingut per dur-los a declarar, després que no es presentessin a les citacions anteriors

RedaccióActualitzat

La jutge deixa en llibertat els dos regidors de la CUP del Ripollès investigats pel tall del Coll d'Ares durant la vaga general del 8N, després d'acollir-se al dret de no declarar

Mariona Baraldés i Santi Llagostera, regidors de Campdevànol i Ripoll, havien estat detinguts aquest matí pels Mossos per dur-los a declarar, després que no s'haguessin presentat al jutjat les dues vegades que se'ls havia citat anteriorment. El jutjat els investiga per un possible delicte de desordres públics.

Els dos edils, que han rebut el suport d'una vuitantena de persones, han afirmat a la sortida que "segueixen tranquils" perquè el 8N era una protesta "legal" i demanen l'arxivament. Confien que sigui així perquè "les proves que hi ha són absurdes i l'expedient no s'aguanta per enlloc", ha afirmat la regidora de Campdevànol. 

Dues incompareixences prèvies

El 26 d'abril, els dos regidors es van quedar a l'exterior dels jutjats, on hi havia concentrades 350 persones per donar-los suport. Aquell dia, van defensar que la protesta era "legítima" i que volien seguir fent "desobediència pacífica".
 

 

El jutjat els va tornar a citar per al 8 de maig, però aquell dia tampoc no s'hi van presentar.

En la mateixa causa, estan investigades les alcaldesses de Vallfogona del Ripollès i Pardines, i un regidor d'Esquerra de Ripoll.

La vaga del 8N

La setmana passada, el TSJC va sentenciar que la vaga del 8N va ser "legal i legítima", després de tombar els arguments de Foment del Treball contra el sindicat SCS i el comitè de vaga que la va convocar. Foment defensava que la vaga s'havia convocat per motius polítics i reclamava una indemnització de 100.000 euros pels danys i perjudicis que van causar els talls de carreteres i de les vies de l'AVE.

El tribunal va considerar que la vaga estava convocada amb arguments polítics, però també laborals, i que no hi va haver frau de llei.

ARXIVAT A:
CDRProcés catalàIndependència
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut