Els dos homes van passar a disposició del jutge el 13 i 25 d'abril (Mossos)

Detenen dos germans a Lloret de Mar per estafar 2,5 milions fent-se passar per inversors

Els dos homes, de 24 i 27 anys, estan en llibertat amb càrrecs i se'ls ha retirat el passaport

RedaccióActualitzat

Almenys cinc estafes a partir de suposades inversions immobiliàries, articles de luxe i compres en criptomonedes que pugen fins als 2 milions i mig d'euros. Els Mossos d'Esquadra acusen d'aquests delictes dos germans de 24 i 27 anys a qui han detingut a Lloret de Mar.

Agents de la Divisió d'Investigació Criminal i la Policia Nacional diuen que les estafes es feien a través del mètode anomenat "rip deal". Els germans es feien passar per empresaris experts en inversions immobiliàries i per potencials compradors de criptomonedes i d'articles de luxe.

Els Mossos van detectar que les denúncies per estafes d'aquest tipus creixien i van centrar les investigacions en una mateixa família.

Asseguren que els detinguts són professionals de les estafes amb aquest mètode que intercanvia bitllets per fotocòpies. Es traslladaven sovint de residència, movien molt ràpidament els diners robats i es desfeien dels objectes que els poguessin incriminar.

Els investigadors els van localitzar en un domicili de lloguer a Lloret de Mar. Els investigadors també els acusen d'una sisena estafa vinculada amb les criptomonedes a València. Arran d'això, la Policia Nacional es va implicar en el cas.

La detenció es va fer el 12 d'abril. Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutge el 13 i 25 d'abril i estan en llibertat amb càrrecs i se'ls ha retirat el passaport. La investigació continua oberta.

"Rip deal": bitllets per fotocòpies

Els detinguts contactaven amb les víctimes a través d'anuncis, o fins i tot a través d'aplicacions de missatgeria. Principalment, escollien persones que mostraven interès a canviar criptomonedes per divisa fora dels circuits convencionals, tot i que també podien bescanviar joies, articles de luxe o diners en efectiu.

Un cop escollida la millor opció, es mostraven interessats a fer grans inversions. Els investigats es feien passar per empresaris d'èxit i portaven peces de roba cara, objectes de luxe i pagaven els dinars de luxe en les reunions per fer els primers contactes, per impressionar les víctimes.

Abans de tancar el tracte de compra o inversió, plantejaven a les víctimes la possibilitat de fer un intercanvi, ja fos de moneda en efectiu, bitllets de 500 euros per bitllets més petits, criptomonedes o altres objectes. També els oferien fins a un 20% de comissió per l'operació.

El moment clau de l'estafa era l'intercanvi de diners. Normalment, els estafadors convocaven una reunió en un reservat d'hotel, o en un centre de negocis. En algun moment de la trobada, un cop fet el recompte dels diners en efectiu, es produïa el canvi de bitllets reals per fotocòpies.

 

ARXIVAT A:
PolicialCriptomonedes
Anar al contingut