Madrid

Detenen cinc presumptes jihadistes d'Estat Islàmic establerts a Barcelona

Segons la policia, el presumpte líder de la cèl·lula hauria radicalitzat joves que es dedicaven a robar turistes

RedaccióActualitzat

Cop policial contra el jihadisme a Catalunya. La Policia Nacional ha detingut 5 presumptes membres d'Estat Islàmic establerts a Barcelona. Una de les detencions, però, s'ha fet a Madrid perquè l'arrestat era provisionalment en un Centre d'Internament d'Estrangers de Madrid.

Tots estan empresonats, un dels quals perquè ja complia condemna a la presó on l'han detingut per aquesta operació. 

Segons fonts judicials, un dels detinguts era el líder de la cèl·lula i captador i havia complert condemna a Algèria. Se li atribueixen els delictes d'organització criminal, adoctrinament, col·laboració i tinença armes.

 A la resta, pertinença a organització terrorista i autoadoctrinament.
 

Radicalitzant joves delinqüents

Al suposat líder del grup, al qual els agents anomenaven xeic, se l'havia detingut el 2016 a Turquia quan pretenia afegir-se al Daesh per combatre al conflicte sirianoiraquià. 

Segons la policia, va arribar a Espanya al març d'aquest 2021. Es va instal·lar a Barcelona i s'havia envoltat d'un grup de joves que, diu la policia, es dedicaven a robar turistes i que es van radicalitzar a partir de la seva arribada. 

Els agents s'enduen un dels detinguts en l'operació
La policia ha fet escorcolls en tres domicilis i en una cel·la d'una presó catalana (Policia Nacional)

 

Tenien armes i munició

Segons les primeres informacions, no sembla que els detinguts estiguessin preparant cap atemptat. L'operatiu es va precipitar arran de les gestions d'un integrant del grup per comprar un fusell kalàixnikov

Els agents han fet escorcolls a tres habitatges i en una cel·la d'una presó catalana.

Al domicili del suposat líder del grup s'han trobat diversos matxets i una setantena de cartutxos. 

Les armes i munició confiscats als presumptes jihadistes detinguts
Les armes i munició confiscats als presumptes jihadistes detinguts (EFE/Policia Nacional)


Vinculada a una operació del gener

Aquesta operació de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional s'ha desenvolupat amb el suport de la Brigada d'Informació a Girona, l'FBI, l'Europol i els serveis de seguretat d'Algèria. 

Està relacionada amb una altra del gener en què els agents van detenir un suposat jihadista d'Estat Islàmic i dos col·laboradors seus.

Els investigadors van concloure que els arrestats tenien el suport d'una persona que, des d'Algèria, coordinava les mesures de seguretat dels detinguts per no ser interceptats. Els agents el van batejar com a xeic. 

Aquesta persona, ara detinguda, va fer tasques de captació per a l'organització terrorista en països com Malàisia i Tanzània, segons la policia espanyola. 

 

ARXIVAT A:
Jihadisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut