L'home està vinculat amb una presumpte cèl·lula italiana amb ramificacions a altres països a Europa
L'home està vinculat amb una presumpte cèl·lula italiana amb ramificacions a altres països a Europa

Detenen a l'Hospitalet de Llobregat un home buscat per terrorisme a Itàlia

La policia italiana relaciona l'home amb el terrorista de 27 anys que el 25 de setembre del 2020 va cometre un atemptat a París, prop de l'antiga seu de la revista "Charlie Hebdo"

Un veí de l'Hospitalet de Llobregat és a la presó acusat de terrorisme per la policia italiana. La policia espanyola el va detenir aquest dimarts en el marc d'una operació internacional amb 14 detencions en total, la majoria a ciutats d'Itàlia.

L'home està acusat d'associació terrorista internacional i, segons les autoritats italianes, formaria part d'una cèl·lula terrorista anomenada Gruppo Gabar, integrat per seguidors d'un moviment ideològic qualificat de terrorista al Pakistan.

L'home tenia pendent una ordre europea de detenció i entrega per la presumpta participació en delictes de terrorisme. La investigació vincula la quinzena de detinguts al terrorista de 27 anys que el 25 de setembre del 2020 va cometre un atemptat a París, prop de l'antiga seu de la revista satírica Charlie Hebdo, i va ferir quatre persones.

A Itàlia asseguren que aquest grup estava dirigit des de la presó per un home radicalitzat. Segons mitjans locals, la policia té converses amb el cap de la presumpta cèl·lula parlant amb un altre dels detinguts i avisant de nous atemptats: "Aviat sortiré, ja veuràs què fem allà fora."

El cas l'investiga l'autoritat judicial de Gènova. El detingut ha ingressat a la presó després de comparèixer davant el jutge. Ara està pendent de ser extradit a Itàlia.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme
Anar al contingut