Agents de la policia espanyola registren el pis on la detinguda obligava cinc dones a exercir la prostitució. Pla general. (Horitzontal)
Agents de la policia espanyola registren el pis on la detinguda obligava cinc dones a exercir la prostitució. Pla general. (Horitzontal)

Detenen a Girona una dona xinesa que obligava cinc compatriotes a prostituir-se

Actualitzat

ACN Girona.-La policia espanyola ha detingut a Girona una dona xinesa que obligava cinc compatriotes seves a exercir la prostitució. La detinguda tenia les dones amuntegades en una habitació i eren vigilades de forma permanent amb una càmera situada a l'habitació, de la qual no podien sortir excepte per donar servei als clients. Una denúncia anònima al telèfon de lluita contra el tràfic d'éssers humans de la policia espanyola va alertar als agents. La detinguda es dedicava al tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual i afavoriment de la immigració il·legal de persones de la mateixa nacionalitat.

Després de les informacions rebudes, els agents van constatar que la dona d'origen xinès exercia funcions de control sobre les víctimes. Durant el registre, els investigadors van poder comprovar que les dones es trobaven en l'habitatge en situació irregular i estaven sent víctimes del delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. Aquestes dones vivien amuntegades en una petita habitació, l'ambient de la qual contrastava amb les altres habitacions destinades a exercir els serveis, més ordenades, salubres i amb aire condicionat. Eren vigilades permanentment a través d'una càmera situada a la seva habitació, de la qual no podien sortir si no era per donar servei als clients en jornades maratonianes de 24 hores. Durant el registre en l'habitatge els agents s'han confiscat diversa documentació com agendes i quaderns de comptabilitat on es va poder verificar el doble recompte per part de la controladora, d'una banda el que obtenia pel servei de les noies i per un altre el que percebien les víctimes, així com 4.600 euros en metàl·lic. Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la policia espanyola contra el tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, en funcionament des de 2013 i que va motivar l'activació de la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes. Des d'aleshores, la policia espanyola ha detingut a més de 2.500 persones per aquest delicte i ha dut a terme més de 800 operacions.

Anar al contingut