Un cadell de gos (Reuters)
El veterinari col·locava fins a tres quilos de droga dins dels cadells (Reuters)
La Corunya

Detenen a Galícia un veterinari que transportava droga en cadells de gos

El veterinari, de nacionalitat veneçolana, transportava heroïna líquida des de Colòmbia fins als Estats Units en implants als cadells que després enviava com a mascotes

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a la població de Santa Comba, a la Corunya, un veterinari de nacionalitat veneçolana, reclamat per la justícia nord-americana, que traficava amb droga a través d'implants que col·locava en cadells de gos. Aquest veterinari, de 33 anys, transportava heroïna líquida des de Colòmbia fins als Estats Units en implants als gossets que després enviava com a mascotes.

Segons fonts de la investigació, anomenada "Cadells", la policia colombiana va fer un escorcoll el 2005 en una clínica dirigida pel detingut a Medellín on es van trobar tres cadells que portaven dins del seu organisme fins a tres quilos d'heroïna. El veterinari ja va ser detingut per aquests fets el desembre del 2013 a Espanya. Poc després el van deixar en llibertat i els Estats Units va reclamar posteriorment la seva extradició.

La Guàrdia Civil el va buscar a Lugo, on vivia, però ja no el va localitzar i va establir un dispositiu de recerca per trobar-lo. Finalment, els agents l'han detingut quan sortia d'un pis on s'havia amagat al petit municipi de Santa Comba. Durant els últims mesos, el veterinari no va mantenir cap comunicació ni amb la seva dona ni amb els seus fills per evitar que el localitzessin.

 

Anar al contingut