Madrid

Detenen a Espanya 76 presumptes membres d'una xarxa que clonava targetes de crèdit

Desarticulada una organització internacional que es dedicava a clonar targetes bancàries i que va aconseguir més de 20 milions d'euros. L'operació s'ha fet en 14 països i s'han detingut 178 persones, de les quals 76 a l'estat espanyol.

Actualitzat
La investigació va començar a Espanya i ha durat dos anys. Segons fonts policials, les activitats delictives de la xarxa també s'estenien a robatoris amb força, estafes, extorsions, explotació sexual i blanqueig de capital.

L'activitat més important de la xarxa, però, era la clonació de targetes de crèdit. Segons els investigadors, els membres de la xarxa falsificaven targetes amb les numeracions obtingudes de forma fraudulenta, i després feien reintegraments en caixers automàtics o compres en comerços.

A cada país hi havia un cap de l'organització, que era l'únic que es comunicava amb els altres responsables de la xarxa. Quan un era detingut, l'organització s'encarregava de recaptar diners per subvencionar totes les despeses d'advocats i de manteniment de la família.

A Espanya, l'operació policial s'ha desenvolupat en quatre fases que han acabat amb 76 detinguts, 48 escorcolls, sis laboratoris de clonació de targetes desmantellats. A més, també s'han localitzat 5.000 targetes clonades i 120.000 numeracions de targetes.
Anar al contingut