Una de les trucades va obligar la policia a desallotjar un jutjat de Santiago de Compostel·la (Europa Press / Policia Nacional)
Una de les trucades va obligar la policia a desallotjar un jutjat de Santiago de Compostel·la (Europa Press / Policia Nacional)

Detenen a Banyoles un home per 14 amenaces de bomba a ciutats de tot Espanya

Una de les trucades va obligar a desallotjar els jutjats de Santiago de Compostel·la durant el judici per l'accident del tren Alvia

La Policia Nacional ha detingut a Banyoles el presumpte autor de catorze trucades telefòniques d'amenaça de bomba fetes entre el 2020 i el 2022. L'home ha estat acusat d'un delicte d'ordre públic.

Segons la policia, l'home utilitzava diferents terminals mòbils per evitar que el detectessin.

També feia les trucades des de diferents localitats espanyoles, des d'on alertava de la col·locació d'artefactes explosius falsos. L'acusat havia arribat a fer alguna trucada des de l'estranger.


Amenaces contra persones i entitats

Segons les investigacions, el detingut alertava falsament sobre la col·locació de bombes contra persones físiques i entitats, tant públiques com privades.

Aquestes trucades provocaven l'activació dels centres de coordinació d'emergències i d'unitats policials de les diferents ciutats, amb el trasbals que això causava tant a particulars com als serveis d'emergències.

El detingut hauria fet desallotjar els jutjats de Santiago de Compostel·la

A principis d'octubre, segons la policia, l'acusat va alertar de forma falsa que "faria esclatar una bomba als jutjats de Santiago de Compostel·la".

Aquell dia, s'hi celebrava el judici per l'accident ferroviari d'Alvia, després de 9 anys d'investigació.

A conseqüència de la trucada, la Policia Nacional va desallotjar les seus judicials, així com el Centre d'Innovació Cultural (CINC) a la Ciutat de la Cultura de Galícia.

La institució va haver d'informar que els accessos a l'edifici i espais exteriors quedaven temporalment tancats "per un avís de seguretat de la Policia Nacional".

ARXIVAT A:
TerrorismePolicialPolicia Nacional
Anar al contingut