Detenen 5 activistes per ruixar amb pintura negra les seus de PP i PSOE a Madrid

Els dos partits ho han condemnat, mentre que l'organització Futuro Vegetal ho ha reivindicat acusant-los de ser responsables de "l'espoli i la contaminació" de l'aigua

Activistes de l'organització ecologista Futuro Vegetal han ruixat amb pintura negra les façanes, les portes i els logotips de les seus estatals del Partit Popular i del PSOE a Madrid.

Ha estat aquest dilluns poc abans de les set de la tarda, i els activistes han fet servir extintors plens de pintura fins que els han detingut, tres d'ells a la seu del PP i dos més a la del PSOE.

Mentrestant han reivindicat l'acció a les xarxes socials, on han acusat aquests dos partits de ser responsables de "l'espoli i la contaminació dels recursos hídrics comuns":

"Volem treure la careta a tots els polítics que diuen que es preocupen pel medi ambient i l'habitabilitat del territori, però segueixen participant en un govern que finança indústries ecocides com la càrnia."

 

Segons la policia, als tres detinguts davant la seu del PP, dues dones de 26 i 27 anys i un home de 48, se'ls acusarà de danys, i als dos detinguts a la seu del PSOE, un home de 41 i una dona de 61, també de resistència i desobediència.


El PSOE ho condemna i Ayuso insinua que hi ha un partit al darrere

Tots dos partits han condemnat l'acció de Futuro Vegetal: el PSOE també ha utilitzat les xarxes i ha afirmat que "seguirà defensant la justícia social a Espanya":

"Des del PSOE condemnem qualsevol acte de violència i intimidació contra les formacions polítiques que representem de manera legítima els ciutadans".

 

Per part del PP la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha aprofitat un míting de precampanya per donar a entendre que darrere l'acció hi havia algun partit polític:

"Un partit polític contra un altre partit polític fent aquestes coses, fins i tot portant nens, com hem vist fa uns dies. Els projectes autoritaris, quan s'empetiteixen, s'embruteixen i s'extremen."


Darrere l'estela de Just Stop Oil

Futuro Vegetal va irrompre en l'espai mediàtic espanyol al novembre amb dues accions, una al Museu Egipci de Barcelona i una altra al del Prado de Madrid, mentre es feia la cimera climàtica COP27 a Egipte.

Aquest tipus d'accions les havia iniciat setmanes abans a Europa l'organització Just Stop Oil, amb accions en museus de Londres, Berlín, Roma i la Haia, on van tacar els vidres que protegeixen obres de Van Gogh, Monet i Vermeer.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
PPPSOECrisi climàtica
Anar al contingut