Tempesta política a Madrid: Ayuso convoca per sorpresa eleccions anticipades el 4 de maig
Isabel Díaz Ayuso, presidenta de Madrid, durant la compareixença per anunciar eleccions anticipades (EFE/Zipi)
Sant Cugat del Vallès

Detecten una carta amb dues bales adreçada a Ayuso al centre de Correus de Sant Cugat

En l'última setmana s'han fet públiques sis cartes amenaçadores a polítics del govern espanyol i candidats a la presidència de la Comunitat de Madrid

RedaccióActualitzat

El centre de distribució de Correus a Sant Cugat del Vallès ha interceptat una carta adreçada a la presidenta de la comunitat de Madrid i candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, amb dues bales a l'interior.

Correus ha avisat els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació del cas. El jutjat d'instrucció 1 de Rubí ha obert diligències prèvies pel cas de Sant Cugat després de rebre la informació dels Mossos.

 

El centre logístic de Correus a Sant Cugat del Vallès
El centre logístic de Correus a Sant Cugat del Vallès (GoogleMaps)

Segons el Ministeri de l'Interior, els sistemes de seguretat de Correus al barri de Vallecas han detectat una altra carta amb quatre projectils. En aquest cas anava destinada a la Direcció General de la Guàrdia Civil, per a nom del líder de Podem, Pablo Iglesias. És la segona carta com aquesta que envien a Iglesias i es fa pública.

 

Set cartes en una setmana

Amb aquestes dues ja són sis les cartes amb amenaces que s'han trobat els últims dies.

Primer van ser tres cartes enviades als ministres Pablo Iglesias i Fernando Grande-Marlaska i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. Aquest dilluns, la ministra Reyes Maroto va rebre una altra carta amb una navalla ensagonada. En aquest últim cas, ja s'ha identificat el presumpte autor.

Les dues cartes de dimarts són les primeres que detecta Correus a les seves oficines. Les altres quatre van arribar a la seva destinació. Correus ha obert un expedient a l'empresa encarregada de la seguretat, però els sindicats denuncien que el problema és que els protocols de seguretat fa 12 anys que no s'actualitzen i la majoria de cartes no passen pels escàners.

L'última carta han aparegut aquest dimecres. Els sistemes de seguretat de Correus han detectat una carta amb "dos possibles cartutxos d'arma de foc" dirigida a l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero

 

Díaz Ayuso: "Serenitat i menyspreu"

La notícia de la carta amb bales dirigida cap a ella s'ha sabut quan Díaz Ayuso estava en una entrevista a TreceTV. La candidata popular ha dit que la resposta a les amences ha de ser "serenitat i menyspreu" perquè les persones que envien aquestes cartes són gent "que busca el seu minut de glòria i que parlem d'ells; no els donaré aquest gust".

Díaz Ayuso ha assenyalat que les cartes no tenen "cap importància" i que, si se'n parla "tota l'estona" es pot crear un "efecte crida".

 

Condemna de Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha condemat les amenaces en un tuit:

Altres polítics que han rebut cartes amenaçadores els últims dies, com la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, o el candidat d'Unides Podem, Pablo Iglesias, també han condemnat les amenaces:

 

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridIsabel Díaz Ayuso
Anar al contingut