Interior d'un avió
Interior d'un avió

Detectat un brot de xarampió entre cinc auxiliars de vol

Els afectats van fer vols interiors i en països de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

Cinc auxiliars de vol i un passatger han estat diagnosticats de xarampió. Segons ha informat el cap de medicina preventiva de l'Hospital Clínic, els afectats van fer vols interiors i en països de la Unió Europea durant el novembre i no descarta l'aparició de més casos.

Ho ha explicat el metge Antoni Trilla, cap de medicina preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona:


 

L'epidemiòleg explica tots estan bé i no s'espera que calgui ingressar-los, però sí que avisa de les possibilitats de contagi. Segons recorda el doctor Trilla, el xarampió és molt contagiós: es poden donar entre 8 i 12 contagis possibles per cada cas.

A Catalunya, l'Agència de Salut Pública ja està fent seguiments per aquest petit brot. El problema, segons el metge, és la gran complexitat per seguir els contactes dels passatgers, en tractar-se d'auxiliars de vol.

El xarampió és una malaltia infecciosa i contagiosa causada per un virus que s'incuba durant un període entre deu i catorze dies.

Generalment, és una malaltia que es té durant la infància i es caracteritza per l'aparició de petites taques vermelles a la pell, febre alta i símptomes catarrals.

Anar al contingut