Madrid

Detecten presumptes irregularitats en la llicenciatura de dret de Pablo Casado

Haurien canviat una nota de "suspès" a "aprovat" amb una signatura falsa, i la professora afectada va denunciar pressions, però es va retractar

RedaccióActualitzat

Al marge del cas del seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos, que investiga el Tribunal Suprem, també hi ha molts dubtes sobre la llicenciatura de dret del president del PP, Pablo Casado.

Aquesta llicenciatura Casado la va aconseguir al Centre d'Ensenyament Superior Cardenal Cisneros, propietat de la Comunitat de Madrid i adscrit a la Universitat Complutense de Madrid.

Mitja carrera en un any

Va ser el 2007, quan l'actual líder del PP ja era diputat i va aprovar mitja carrera en un any, quan havia trigat 5 anys a fer la primera meitat en un altre centre i un 20% en l'any anterior al Cardenal Cisneros.

Una investigació del diari digital Eldiario.es assegura aquest dimarts que han tingut accés a la inspecció que va fer la Complutense i hi ha trobat irregularitats.

Aquesta inspecció es va fer després que el llavors director del Cardenal Cisneros, Alberto Pérez de Vargas, militant de Ciutadans, hagués assegurat al diari El Mundo que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, el va pressionar perquè s'aprovés la llicenciatura a Casado.

Notícia relacionada: El postgrau de Harvard de Pablo Casado va ser un curs de 4 dies a Aravaca

De "suspès" a "aprovat"

Segons Eldiario.es, la inspecció va trobar un canvi de notes a l'expedient de Casado que va sospitar que era irregular: era de l'única assignatura que Casado va suspendre, tant durant el curs com al setembre, però posteriorment es va fer una modificació a l'acta per posar-hi "aprovat".

La irregularitat consistiria en el fet que la signatura que constava en aquest canvi "no semblava la mateixa" que la de la professora que l'havia suspès. Precisament aquesta professora, que vol mantenir l'anonimat, havia denunciat pressions per fer el canvi.

 

Posteriorment la professora s'hauria retractat i, en els interrogatoris fets durant la inspecció a 10 dels 14 professors que van aprovar Casado, hauria dit que la signatura sí que era seva, i per això no es va fer una prova grafològica.

En totes les preguntes de la inspecció, la professora va aconseguir evitar dir si la signatura era falsa o no, i va afirmar que la modificació hauria estat l'esmena a "un error de transcripció."

Notícia relacionada: La líder de Cs a Barcelona va inflar el currículum amb un màster i un postgrau

Permisos "relativament habituals" per no haver d'anar a classe

Eldiario.es assegura que la Complutense va amagar aquesta irregularitat en l'informe final que es va fer públic. També ha contactat amb la professora de l'assignatura, que ha confirmat la retractació, però s'ha refermat que Casado no va anar a les seves classes.

Segons aquesta versió, hauria estat la direcció del Cardenal Cisneros la que hauria donat permís a Casado per no anar a classe, cosa "relativament habitual" amb alguns alumnes, segons la professora.

Notícia relacionada: La URJC denuncia l'esborrament massiu de correus de l'època de Casado, Cifuentes i Montón

ARXIVAT A:
PPPablo Casado
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut