Detecten el segon cas de la soca britànica del coronavirus a Catalunya
Treballadors sanitaris treuen un malalt de Covid-19 de l'ambulància, aquest divendres a Londres, al Regne Unit (Reuters)

Detecten el segon cas de la variant britànica del coronavirus a Catalunya

És una persona de les Terres de l'Ebre que ha viatjat recentment al Regne Unit

Redacció - AgènciesActualitzat

Aquest dissabte s'ha sabut que el sistema sanitari ha detectat el segon cas a Catalunya d'infecció per la variant britànica de coronavirus més contagiosa.

Segons fonts de la Conselleria de Salut, és una persona que viu a les Terres de l'Ebre i que havia viatjat fa poc a Londres.

Aquesta persona ara es troba en quarantena, però no l'han hagut d'hospitalitzar.

El primer cas detectat a Catalunya d'aquesta soca va ser el 7 de gener, també una persona que havia anat recentment al Regne Unit.

Precisament aquest divendres s'ha sabut que els quatre hospitals catalans que seqüencien el genoma del virus es coordinaran per buscar aquesta variant en els positius detectats.


100 casos a Espanya

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dissabte que a tot Espanya ja hi ha un centenar de casos d'aquesta soca detectats, i que n'hi ha uns quants centenars més que s'estan analitzant.

En roda de premsa a Barcelona, Illa ha afegit que els experts del seu ministeri creuen que l'augment de casos d'ara es deu més a les trobades socials de Nadal que a aquesta soca.

També ha afirmat que el sistema sanitari està pendent d'altres variants també més contagioses, com és el cas de les detectades a Sudàfrica i al Japó.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut