Fabrica on es es va produir la llet infantil contaminada del grup Lactalis a Craon, a França (Reuters)

Detectat un cas d'un nadó a Espanya amb salmonel·losi per llet infantil contaminada

El Departament de Salut confirma que el cas no s'ha registrat a Catalunya

RedaccióActualitzat

Un nadó a Espanya ha tingut salmonel·losi per haver consumit llet infantil contaminada del grup francès Lactalis. El cas l'han confirmat l'Institut Pasteur i l'Agència de Salut Pública francesa, que també n'estudien un altre, encara per confirmar, a Grècia. Segons el Departament de Salut, el cas no s'ha registrat a Catalunya.

Una informació publicada a la revista mèdica Eurosurveillance ha apuntat aquests dos únics casos d'afectats a fora de França.

El desembre passat, la multinacional francesa va retirar 59 lots de llet en pols per a nadons i papilles infantils que havien sortit de la fàbrica francesa de Craon després que s'havia identificat 37 casos de nens malalts pel bacteri de salmonel·la després de consumir productes infantils de Lactalis. Divuit d'aquests van haver de ser ingressats amb símptomes gastrointestinals, però tots ells ja han sortit de l'hospital i es troben en bon estat de salut, segons el departament de Salut francès. No s'hhi ha detectat cap cas nou des del 21 de desembre.

Alguns dels lots també havien arribat a l'estat espanyol i també van ser retirats. L'empresa creu que l'origen de la contaminació podria ser en unes obres que es van fer a la fàbrica, i haurien contaminat el procés de producció.

Lactalis és l'empresa líder mundial de llet i formatge, amb 246 centres de producció a 47 països i 75.000 treballadors. Entre altres, és la propietària de la marca President. La llet contaminada va ser exportada a 66 països, 12 de la Unió Europea.

El govern francès ha convocat els responsables de la gran distribució al país i també als del grup Lactalis perquè la llet infantil contaminada amb salmonel·losi va continuar sent venuda en grans superfícies, tot i que s'havia ordenat la retirada dels lots afectats. La companyia ha assegurat no tenir-ne constància.

França ha ordenat aquest divendres la retirada del mercat de tota la llet infantil produïda a la fabrica de Craon.

 

Anar al contingut