Segrià

Detectat un brot de grip aviària en una granja de gallines del Segrià

La presència del virus H7N1 ha obligat a sacrificar 13.000 animals i a desinfectar les instal·lacions. La Generalitat destaca que el virus, que difícilment es transmet als humans, només ha arribat als animals i, com que es tracta de gallines reproductores, ni la carn d'aquestes aus ni els ous estan destinats al consum.

RedaccióActualitzat
La Generalitat ha confirmat la detecció d'un brot de grip aviària en una granja de gallines reproductores del Segrià. La presència del virus H7N1 ha obligat a sacrificar 13.000 animals i a desinfectar les instal·lacions.

Des del govern destaquen que la infecció per aquest virus, que difícilment es transmet als humans, només ha arribat als animals i, com que es tracta de gallines reproductores, ni la carn d'aquestes aus ni els ous estan destinats al consum.

Fonts del Departament d'Agricultura han remarcat que no s'ha detectat "cap cas sospitós d'afectació a les persones" per aquest brot, que va detectar la mateixa granja el 14 de maig

La Generalitat no ha informat de quina granja és l'afectada i només ha indicat que és a la comarca del Segrià.

Agricultura assegura que no hi ha cap altra explotació d'aus en el perímetre d'un quilòmetre de la granja, on hi haurà vigilància durant 30 dies. A l'explotació més propera, s'hi han fet anàlisis i han donat negatives.

Arran del cas, Hong Kong ha anunciat la prohibició temporal de la importació d'aus de corral i productes avícoles, inclosos ous, procedents de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut