Tots els afectats tenen símptomes lleus o no tenen símptomes (Reuters)

Detectat un brot de coronavirus a la Garrotxa, que es dona per controlat i contingut

El brot s'ha produït en una empresa de la comarca i ha afectat 31 persones: 20 són treballadores, i 11, contactes

Actualitzat

L'Agència de Salut Pública investiga un brot de coronavirus en una empresa de la Garrotxa, que ja es dona per controlat i contingut. Tots els afectats tenen simptomatologia lleu o són asimptomàtics, i estan fent el confinament a casa seva.

Segons confirma l'Institut Català de la Salut (ICS), el brot ha afectat 31 persones, 20 d'una empresa de la comarca i 11 contactes que han tingut. 19 dels contagiats tenen símptomes lleus i 12 no tenen cap símptoma. Tots evolucionen favorablement i estan fent el confinament de 14 dies a casa per evitar la propagacio del virus.

Des de l'empresa es van fer les proves PCR per determinar la presència del virus en els treballadors que tenien contacte amb els afectats i, per tant, no es preveuen més casos en l'entorn laboral.

La notificació del primer cas es va fer el 5 de juny, quan un dels treballadors va explicar que havia començat a tenir símptomes el 27 de maig.

La data d'inici de símptomes dels contactes és entre el 3 i el 10 de juny. Els centres de salut de la zona i l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona estan fent seguiment als casos i als seus contactes per evitar la propagació del coronavirus i subratllen que està "controlat". 
 

Crida a la prudència

L'ICS fa una crida a la ciutadania per mantenir-se alerta, especialment ara que la regió sanitària de Girona passa aquest dilluns a fase tres de la desescalada.

A Catalunya, només les regions sanitàries de Barcelona i Lleida quedaran a partir de dilluns en fase dos, tot i que podrien passar de fase a mitjans de la setmana vinent. 
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut