Els pistatxers talats no es podran recuperar

Destrossen 200 pistatxers acabats de plantar en una finca d'Artesa de Lleida

L'agricultor afectat diu que els arbres han estat tallats deliberadament amb unes estisores de podar i lamenta que no es podran salvar

Joel Gallart, un agricultor d'Artesa de Lleida, ha descobert aquest dilluns que algú ha tallat amb unes estisores de podar 200 pistatxers dels 2.300 que havia plantat tan sols cinc dies abans.

Gallart assegura que els pistatxers s'han tallat de tal manera que no es poden salvar. L'agricultor ja ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra, que aquest dilluns han visitat la finca. La destrossa ha provocat pèrdues econòmiques importants i obligarà el pagès a refer la feina que acabava de fer.

Gallart ha explicat que cada arbre val uns 15 euros, més la feina i el temps de plantar-los. I ara haurà de plantar-ne de nous per substituir els que han quedat malmesos.

El sindicat Unió de Pagesos ha demanat que els Mossos treballin amb celeritat per identificar l'autor de la destrossa i més vigilància a les zones rurals. Néstor Serra, coordinador d'Unió de Pagesos al Segrià, demana a l'administració que es destinin recursos perquè actes vandàlics com aquest no es repeteixin.

En el següent vídeo es pot veure com han quedat els arbres de la finca de Joel Gallart.

 

ARXIVAT A:
Agricultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut