Alumnes a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona
Alumnes a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (CCMA)

Destituït com a coordinador de la selectivitat el professor de la UAB acusat d'assetjament

El conseller d'Universitats, Joaquim Nadal, demana que s'aparti preventivament els professors o catedràtics de seguida que hi ha una denúncia per assetjament

RedaccióActualitzat

El professor de la UAB suspès de sou i feina després que vuit estudiants de doctorat el van denunciar per assetjament laboral, i en un cas sexual, també deixarà ser coordinador de la selectivitat.

Àngel Gallego, membre del Departament de Filologia Espanyola de la universitat, coordinava els exàmens de Llengua Castellana en les proves d'accés a la universitat, les PAU.

Segons la delegació sindical de la CGT a l'Autònoma, el professor utilitzava les xarxes socials --Instagram, on té 10.000 seguidors, i YouTube-- per acostar-se a menors amb l'excusa d'ajudar-les a preparar aquestes proves i fins i tot arribava a tenir-hi trobades cara a cara, segons ha assegurat la delegada sindical de la CGT a la UAB, Mercè Márquez Martínez.

El sindicat també denuncia que el mes de juny ja va posar-ho en coneixement de la Generalitat, que ara l'ha apartat. 

"Quedarà radicalment separat de les PAU", ha declarat el conseller d'Universitats, Joaquim Nadal, aquest divendres a Ràdio Estel. "S'ha de separar la poma del cistell", ha afegit en relació amb els dos casos d'assetjament coneguts els últims dies a la UAB.

L'altre és el d'un catedràtic de Física que la universitat acaba d'apartar, després que al febrer va ser condemnat a un any i mig de presó per assetjament sexual.

"El més important és fer una resposta immediata, tallar contundentment, alhora que es respecta la trajectòria de cada universitat en l'aplicació dels seus protocols", ha afegit Nadal en declaracions de TV3. 

També ha demanat ser "molt més proactius" i apartar preventivament els professors o catedràtics de seguida que hi ha una denúncia per assetjament. "No poden passar ni setmanes ni mesos", ha dit.

Proves de la selectivat en una facultat de la UB el juny passat
Alumnes fent la selectivitat(Europa Press / David Zorrakino)

En el cas d'Àngel Gallego, el conseller ha explicat que fa pocs dies va saber que estava implicat en les proves d'accés a la universitat i immediatament va exigir la convocatòria de la comissió del Centre Interuniversitari de Catalunya que el va nomenar perquè sigui separat de les proves. Aquesta reunió està prevista dilluns que ve.

Per al conseller, només el fet de conèixer l'existència de denúncies "per una presumpta utilització espúria de les seves xarxes socials acreditant la condició de coordinador de les PAU, és prou motiu per separar-lo de forma radical".

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
Assetjament sexual Universitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut