La consellera d'Educació, Cultura i Universitats balear, Joana Maria Camp.
La consellera d'Educació, Cultura i Universitats balear, Joana Maria Camp.
Palma

Destituïda la consellera d'Educació balear després del revés judicial al decret de trilingüisme

El TSJIB ha suspès, aquesta mateixa setmana, el controvertit decret de trilingüisme

RedaccióActualitzat

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats balear, Joana Maria Camps, ha estat destituïda. El relleu al capdavant de la conselleria arriba poc després del revés judicial al controvertit TIL, el decret de trilingüisme, que ha estat anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes aquesta mateixa setmana.

Va ser dilluns quan el TSJIB va declarar nul el decret de trilingüisme a les escoles de les Illes, aprovat l'abril de l'any passat pel govern del popular José Ramón Bauzá. El tribunal estimava d'aquesta manera els recursos presentats contra el decret per STEI, Comissions Obreres i la UGT.

Dos dies després, dimecres, l'alt tribunal també va suspendre cautelarment l'ordre del govern Bauzá per executar el decret de trilingüisme aquest mateix curs.

El govern balear ha convocat per a aquest divendres al migdia una roda de premsa per anunciar el relleu. La nova consellera d'Educació serà l'actual portaveu de l'executiu illenc, Núria Riera.

Joana Maria Camps no és la primera responsable de la cartera d'Educació destituïda durant aquesta legislatura. L'any passat, Bauzá va cessar Rafael Bosch per discrepàncies amb la seva gestió.

Durant el seu pas pel govern, Joana Maria Camps s'ha fet famosa per algunes pífies. Una de les més sonades: de l'informe PISA en va dir "Trepitja", fent-ne una equivocada traducció al català. També va assegurar que al País Basc es parla un idioma anomenat "euskadi".

 

 

 

 

Anar al contingut