El rei emèrit, Joan Carles I (Efe/Mario Ruiz)
Imatge d'arxiu del rei emèrit, Joan Carles I, el 10 de març de 2018, a Santiago de Xile (Efe/Mario Ruiz)

Destapen un nou compte del rei emèrit amb prop de 8 milions d'euros a Suïssa

El compte estava a nom d'una societat pantalla i va operar fins fa dos anys, quan el monarca ja no era inviolable, segons El Confidencial

El rei emèrit hauria tingut un compte a Suïssa amb 7,9 milions d'euros fins al 2018, quatre anys després de la seva abdicació. El diari digital El Confidencial publica aquest dimarts els documents que provarien que aquests diners estaven dipositats al banc Lombard Odier a nom de la fundació Zagatka.

Es tractaria d'un nou cas de delicte fiscal contra el rei emèrit referit a un període posterior a la seva abdicació i del qual ja no estaria protegit pel privilegi de la inviolabilitat.

Segons les investigacions de la Fiscalia de Ginebra, aquesta fundació és una societat instrumental fundada el 2003 a Liechtenstein per Álvaro de Orleans-Borbón, cosí del monarca. A partir de l'abdicació del rei, el 2014, i fins fa dos anys, la sortida de fons d'aquest compte es va intensificar. Segons continua el diari digital, només en set mesos es van retirar del compte 917.320 euros, a un ritme de 131.045 euros al mes de mitjana, a través de retirades, transferències i pagaments de béns i serveis.

Un tren de vida de despeses de la família reial que ja es va detectar en períodes anteriors.

Aquests moviments serien paral·lels a altres productes opacs que investiga la justícia espanyola, com les presumptes transferències de l'empresari mexicà Allen Sanginés-Krause i la utilització d'un compte ocult del rei en un paradís fiscal a l'illa de Jersey, al canal de la Mànega.

 

ARXIVAT A:
MonarquiaCorrupció
Anar al contingut