Activistes amuntegats a terra i ruixats amb líquid vermell.
Activistes ruixats amb líquid vermell.
Barcelona

Despullats per protestar contra l'ús de pell d'animals

Uns 140 activistes d'Anima Naturalis, amb 10 anys d'antiguitat, han volgut escenificar una muntanya de cadàvers víctimes de la indústria pelletera

RedaccióActualitzat

Ruixats d'un líquid que semblava sang, unes 140 persones s'han despullat a Barcelona, desafiant el fred, per protestar contra l'ús de les pells dels animals. Aquests activistes han volgut escenificar, a la plaça del Rei, una muntanya de cadàvers víctimes de la indústria pelletera.

Segons l'organització, per fer un abric de pell s'han de matar trenta conills, vint guineus o setanta visons. AnimaNaturalis fa deu anys que, amb aquest tipus d'accions, donen veu als més de 60 milions d'animals que són sacrificats arreu del món per comercialitzar-ne la pell.

Durant l'acte s'han exhibit pancartes en les quals es llegia "Els animals necessiten la seva pell, tu no".

La directora de l'organització a Espanya, Aïda Gascó, ha ressaltat que existeixen "moltes alternatives per vestir-se sense haver d'arrabassar la pell i la vida a un animal", i ha assegurat que, si no hi ha demanda d'aquestes peces, deixarà d'existir-ne l'oferta.

AnimaNaturalis

AnimaNaturalis és una organització sense ànim de lucre orientada a promoure canvis socials i legislatius que s'articulen en el moviment per la defensa dels drets dels animals. L'activisme del grup va dirigit cap a l'alliberament dels animals. L'organització va ser fundada el març del 2003 i compta amb diverses seus a països llatinoamericans i a Espanya.

El principal tema contra el qual actua és l'ús dels animals: per menjar, per als assajos en laboratoris, com a vestimenta, per a l'entreteniment i per a tradicions que es consideren cruels. També lluiten contra el maltractament d'animals de companyia.

Anar al contingut