Paula Hawkins
Paula Hawkins (Ed. Planeta)

Després de l'èxit de "La noia del tren", Paula Hawkins publica "Sota l'aigua"

L'escriptora reconeix la pressió d'escriure amb l'expectativa d'igualar les vendes de la primera novel·la, més de 20 milions d'exemplars a tot el món

RedaccióActualitzat

L'escriptora Paula Hawkins torna amb una altra novel.la, "Sota l'aigua", després del fenomen de vendes en què es va convertir la seva obra "La noia del tren", de la qual va vendre més de 20 milions exemplars a tot el món i 80.000 en la traducció al català.

En aquesta segona novel·la l'autora s'enfronta amb alguns dels problemes socials que més preocupen: la intolerància al suïcidi juvenil, les relacions de poder i la violència de gènere. Hawkins creu que cal canviar la manera de tractar el tema:

" Crec que hem de canviar la manera de tractar el problema de la violència de gènere, particularment penso que els mitjans de comunicació en tenen part de culpa perquè sovint retraten les dones com a responsables de la violència que s'exerceix en contra seva, com si ho estiguessin demanant."

L'escriptora ha reconegut la pressió d'escriure amb l'expectativa d'igualar el nombre de vendes però assegura que no ha cedit ni un pam:

 " No soc escriptora de finals romàntics ni finals feliços, el que realment m'interessa és l'obscuritat, la profunditat i la tragèdia, saber què fa la gent davant de situacions extremes"

"Sota l'aigua", que s'ha presentat a Madrid, és un thriller que proposa una reflexió sobre la fiabilitat de la memòria i la visió enganyosa de la realitat que provoquen les emocions.

Paula Hawkins va treballar com a periodista durant quinze anys abans de fer el pas a la literatura de ficció. Va néixer a Zimbàwue, on va passar tota la infantesa, i el 1989 es va traslladar a Londres, on viu des d'aleshores.

El seu primer thriller, "La noia del tren", ha sigut un fenomen global, amb gairebé vint milions d'exemplars venuts a tot el món. S'ha publicat en més de quaranta llengües, ha sigut el llibre més venut arreu, i la pel·lícula, amb Emily Blunt com a protagonista, va encapçalar la llista d'èxits de taquilla.

"Sota l'aigua" és el seu segon thriller independent. El llibre ja és a les llibreries.

Anar al contingut