La família assegura que la dona va caure quan els treballadors de Desokupa van forçar la porta del pis
La família assegura que la dona va caure quan els treballadors de Desokupa van forçar la porta del pis
Barcelona

Desokupa, absolta de causar un avortament a una dona durant un desallotjament

La família manté que la dona va caure quan van forçar la porta, i l'Ajuntament de Barcelona presentarà recurs contra la sentència

RedaccióActualitzat

La justícia ha absolt l'empresa Desokupa d'haver provocat l'avortament d'una dona en intentar desallotjar-la del pis on vivia amb la seva família, al barri del Raval de Barcelona. L'Ajuntament ha dit que recorrerà contra la decisió.

La polèmica empresa, que intervé per desallotjar -per la via extrajudicial- pisos ocupats, manté que la seva activitat està emparada per la llei. El consistori d'Ada Colau, en canvi, l'acusa de "pràctiques mafioses", en paraules de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha advertit que aniran "fins al final" contra aquestes accions.

 

El cas de de Shah Salahuddin i la seva dona Joly Aktar es va fer públic aquest dijous. Segons la seva versió, el 6 d'octubre, després de rebre diverses visites de Desokupa, els van tallar la llum. Al cap d'unes hores, treballadors d'aquesta empresa van forçar la porta fins que es va obrir i van fer caure la dona, en el primer trimestre d'embaràs, a terra. El seu marit, que va arribar de la feina fins a la matinada, es va trobar la seva parella estesa a terra en un bassal de sang i al costat de la seva filla de 18 mesos, plorant.

La parella, que és de Bangladesh, viu de manera "estable" a Barcelona des de fa 16 anys i paga el lloguer del pis cada mes, encara que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) creu que el contracte de lloguer és fraudulent.

La versió de Desokupa, que han difós en un vídeo, és que no tenen en plantilla tanta gent com diu la família. El propietari de l'empresa, Daniel Esteve, afirma també que no van arribar a entrar al pis.

"Hola, bon dia, hi ha algú? Això, què li suposa, un homicidi? Que tenim superpoders per travessar la porta? Això és tot mentida."

També assegura que la família va demanar 10.000 euros a la propietària del pis a canvi de marxar.

Aquest dimecres, el jutge ha absolt l'empresa, donant per bo que només van trucar a la porta i van deixar un número de contacte. És el que es veu en el vídeo que Desokupa ha facilitat a TV3, i que té data de tres dies després de la denúncia.

"Estem molt tranquils", ha assegurat el propietari de Desokupa, que ha destacat que han fet unes 900 actuacions, els han posat set denúncies i en tots els casos han quedat absolts.

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut