Els veïns han intentat impedir el desnonament, però no han pogut (Miguel Ángel Palos)
Els veïns han intentat impedir el desnonament, però no han pogut (Miguel Ángel Palos)

Desnonen una família amb fills hores abans del toc de queda i el confinament perimetral

Aquest desnonament s'hauria dut a terme sense contactar amb Serveis Socials, malgrat que quan hi ha menors involucrats és obligatori

RedaccióActualitzat

Una família amb tres menors a càrrec, un d'ells encara lactant, va ser desnonada dijous a quarts de vuit del vespre al barceloní barri de Ciutat Meridiana. Un grup de veïns van provar d'aturar el desnonament interposant-se entre els antiavalots dels Mossos d'Esquadra i l'immoble, però finalment no el van poder suspendre i la família va ser desallotjada.

Divendres a la tarda, l'entitat bancària que havia demanat l'execució del desnonament ha accedit a què la família pugui tornar a viure al pis de forma temporal, fins que l'Ajuntament els troba un lloc on viure.

El desnonament de l'immoble s'havia efectuat al matí, quan no hi havia ningú. És per això que quan van tornar a casa i es van trobar el pany canviat els desnonats van accedir de nou a l'immoble. Així ho assegura el president de l'Associació de Veïnes i Veïns de Ciutat Meridiana, Fili Bravo. Es tractava de la quarta temptativa de desallotjament d'aquest habitatge.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la comissió judicial havia arribat al matí amb constància que la família estava notificada de l'ordre de desnonament des del 23 de juliol.

Un cop que s'efectua el canvi del pany, el jutjat considera que s'està donant una violació de domicili quan els inquilins accedeixen de nou a l'immoble, i en aquest supòsit l'actuació policial ha de ser immediata. Aquest és el pretext que explica la celeritat en l'actuació policial.

La fotoperiodista Lorena Sopena va captar les imatges del moment en què la policia catalana expulsava la família.

 

En un vídeo difós pel digital Tot Barcelona, es pot sentir com les persones concentrades criden "no hi ha Serveis Socials", en referència al fet que quan es desnona una família amb menors, l'obligació de la policia es posar-se en contacte amb l'Ajuntament i demanar la intervenció social. Una exigència que també conté la directriu del Ministeri d'Interior sobre actuacions policials en ocupacions emesa a mitjan setembre.

Fili Bravo assegura al mateix digital que no es va contactar amb el consistori.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut