Desnonen una dona de 78 anys i el fill del pis de Breda on vivien des de feia 54 anys
El fill plorant perquè la seva mare sigui desnonada per la seva mala gestió
Breda

Desnonen una dona de 78 anys i el fill del pis de Breda on vivien des de feia 54 anys

La família ha estat desallotjada per l'impagament d'un crèdit personal que va demanar el fill i que va avalar el pare, ja mort

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han executat aquest dijous al matí l'ordre judicial d'una dona de 78 anys de Breda, a la Selva, juntament amb el seu fill, que han hagut de deixar el pis on vivien des de feia 54 anys, per l'impagament d'un crèdit personal.

El pare, ja mort, va avalar amb les escriptures de la casa un crèdit que va demanar el seu fill, que avui no treballa i no té ingressos.

El fill no va tornar el crèdit i, per tant, el banc es va quedar l'habitatge, que posteriorment va vendre a un fons inversor, que ha demanat desallotjar la familia.

El fill ha explicat que la mare no ha de pagar per la seva mala gestió i que la justícia hauria de tenir en compte l'edat de la dona.

"La mala gestió que jo vaig fer que no ho pagui ella. La justícia hauria de tenir en compte que és una dona gran i tot això hauria d'aturar-se"

L'Ajuntament de Breda els ha ofert una habitació en una fonda del poble on poden estar-se fins que es trobi una solució definitiva per al seu cas, ja que la dona cobra una petita pensió. No obstant, segons ha informar membres de la PAH, la dona es troba a casa una veïna.


Tercer intent de desnonament

El desnonament d'aquesta dona i el seu fill es va aturar per primera vegada el 28 de novembre de 2019 i el 20 de febrer de 2020, per segon cop, gràcies al suport dels veïns i membres de la Plataforma d'Afectades per l'Habitatge (PAH).

La dona i el seu fill el 20 de febrer després de saber que s'havia suspès el desnonament (Gerard Vilà / ACN)

Després d'aquests dos intents sense èxit, el magistrat del Jutjat de Primera Instància de Santa Coloma de Farners va decidir fer el desnonament amb data oberta, és a dir, sense previ avís del dia que es durà a terme.

Per això, aquest matí ha reiterat la petició de treure'ls de casa amb l'ajuda dels agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra.

Segons la PAH i l'alcalde de Breda, Dídac Manresa, la policia ha arribat fins al domicili de la dona a les vuit del matí i han "esbotzat" la porta per entrar-hi. Quan han arribat els veïns, els membres de la PAH i els representants de l'Ajuntament ja era massa tard i s'havia efectuat l'ordre judicial.

Des de la PAH ja han recriminat al jutge el desnonament produït perquè consideren que s'hauria d'incloure "dins del decret de lloguer social". A més, l'advocat de les víctimes ha presentat un recurs i estan a l'espera de la resposta judicial.

Manifestants que es van acostar a aturar el desnonament del dia 20 de febrer (Gerard Vilà / ACN)


Activada la taula d'emergència de l'Oficinia d'Habitatge de la Generalitat

El desnonament ha sorpès als veïns i l'alcalde de Breda ha assegurat que "costa de creure" que sigui legal posar una data oberta i ha criticat que el jutge hagi utilitzat aquesta fórmula "poc ètica" per fer fora a la dona i al seu fill del domicili.

L'Ajuntament ha activat la taula d'emergència que té l'Oficina d'Habitatge de la Generalitat per buscar un pis a l'afectada. També està estudiant l'alternativa d'un "lloguer de copagament", que la dona paga el que pot i la resta ho posen les administracions.


Més desnonaments durant aquesta setmana

El cas de la localitat de Breda no és aïllat. Només aquesta setmana ha hagut altres casos com a l'Hospitalet, a Nou Barris, el de Premià de Mar, amb dues persones detingudes, a Gràcia i a Sant Andreu.

Les xarxes socials són una via per informar dels desnonaments, fer ressó i per buscar suport per evitar-los.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut