Calvo, reunida amb el secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, aquest dilluns (EFE)
Calvo, reunida amb el secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, aquest dilluns (EFE)

Desmentiments creuats entre el Vaticà i Carmen Calvo sobre les restes de Franco

Actualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha insistit que va acordar amb el secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Pasolin, que l'executiu de Pedro Sánchez i l'Església catòlica "treballaran conjuntament per buscar una sortida a què les restes de Franco no s'inhumin a la catedral de La Almudena", tal com vol la família del dictador.

En declaracions fetes als passadissos del Congrés, Calvo ha ratificat el que havia anunciat anteriorment:

"Ni nosaltres ni el Vaticà podem impedir que Franco sigui inhumat a La Almudena: la decisió és dels seus familiars. Dit això, si les restes van a un lloc on s'enalteix el dictador... això no és possible, legal ni factible."

D'aquesta manera, la número dos del govern Sánchez contradeia les paraules del portaveu del Vaticà, Greg Burke, que hores abans havia desmentit en un comunicat que s'hagués pronunciat sobre el lloc on s'ha d'enterrar el dictador.

Burke ha assenyalat que l'Església no s'oposa a l'exhumació de Franco, si així ho decideixen les autoritats, però que no es pronuncia sobre el lloc en què s'hagi d'enterrar.

"El cardenal Pietro Parolin no s'oposa a l'exhumació de Francisco Franco, si així ho han decidit les autoritats competents, però en cap moment no s'ha pronunciat sobre el lloc de la inhumació."

Parolin i Calvo es van reunir aquest dilluns al Vaticà per, entre altres assumptes, debatre sobre l'exhumació de les restes de Franco, que actualment es troben al Valle de los Caídos, d'on el govern espanyol les vol treure, una decisió que va rebre l'aval del Congrés dels Diputats.

ARXIVAT A:
Memòria històrica Església
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut