S'han decomissat 43 ordinadors per valor de 50.000 euros (Policia Nacional)

Desmantellen una "mina" de criptomonedes que punxava l'electricitat a Gandesa

Pagar l'actual preu de la llum faria inviables o poc rendibles aquestes instal·lacions, que tenen ordinadors treballant sense interrupció i necessiten refrigeració

La Policia Nacional ha desmantellat a Gandesa, a la Terra Alta, la primera "mina" de criptomonedes a la demarcació de Tarragona, on feien el procés informàtic de validar i agrupar les transaccions i així obtenir recompenses; en aquest cas, criptomonedes.

La instal·lació utilitzava potents elements de refrigeració i ventilació, que comporten una gran despesa d'electricitat. La granja de mineria de criptomonedes s'ha descobert perquè tenia la llum punxada. S'hi han intervingut 43 equips amb un valor que superaria els 50.000 euros.

Els agents van iniciar la investigació després que la companyia elèctrica els va informar del frau aquest mes de febrer. En un primer moment es va sospitar que es tractava d'una plantació de marihuana.

En l'escorcoll, els agents van trobar que es tractava d'una granja d'ordinadors, amb els quals es fa el que s'anomena mineria de criptomonedes.

Els equips informàtics destinats a aquesta tasca treballaven les 24 hores del dia de manera ininterrompuda. Els ordinadors, que generen molta calor, necessiten mantenir una temperatura constant per evitar que s'escalfin. Segons l'informe de la policia, hi van trobar "modernes instal·lacions, plenes d'estanteries metàl·liques amb dispositius elèctrics, que generaven molt soroll i calor".

Amb la companyia elèctrica es va certificar la connexió il·legal a la xarxa per alimentar els equips. Segons la policia, el preu de l'energia a l'estat espanyol faria inviable o poc rendible aquest tipus d'instal·lacions.

Arran de l'operació s'investiga el propietari de la nau com a responsable de la granja de criptomonedes. D'entrada, se li atribueix un presumpte delicte de frau del fluid elèctric, si bé la investigació continua oberta a l'espera dels resultats de les anàlisis dels discos durs i CPU que gestionaven el funcionament del sistema.

 

ARXIVAT A:
Policia NacionalCriptomonedes
Anar al contingut